Sommige huisvrouwen doen het ei voor het koken in het glas: iedereen zou moeten weten waarom

Janine image
door Janine

20 Juli 2023

Sommige huisvrouwen doen het ei voor het koken in het glas: iedereen zou moeten weten waarom
Advertisement

Een van de ingrediënten die in ieders huis aanwezig zijn, zijn eieren, omdat ze niet alleen een bron van eiwitten en ijzer zijn, maar ook erg veelzijdig.

De enige aanbeveling, die voortdurend wordt gedaan, is om ze altijd vers te consumeren, omdat het anders gevaarlijk kan zijn om ze te eten. Het is echter niet altijd mogelijk om ze in korte tijd op te eten, het kan namelijk gebeuren dat ze te lang in de voorraadkast blijven staan ​​en als je ze wilt eten, zijn ze misschien niet meer goed.

Precies om deze reden is er een eenvoudige truc waarmee je kunt begrijpen of de eieren vers zijn of dat je ze beter niet kunt eten. Hier is de gedetailleerde procedure.

via Australian Eggs

Advertisement

Houdbaarheidsdatum

Houdbaarheidsdatum

Pixabay

Aan eetbare eieren zit geen geur, maar als er iets mis is, geven ze een lichte zwavelgeur af. Op dit punt, om meer zekerheid te hebben, zou het beter zijn om je toevlucht te nemen tot grootmoeders remedie, oftewel een van die ouderwetse maar betrouwbare technieken. Het enige wat je hoeft te doen is een glas met water vullen en het ei erin doen.

Advertisement

De feilloze truc

De feilloze truc

Curioctopus

Neem een ​​ei en doe het in een glas vol met water: als het naar beneden valt, is het vers, als het gekanteld is, is het minder dan twee weken oud (het is echter nog steeds eetbaar als het op de juiste manier is bewaard), als het rechtop blijft staan ​​of het drijft, is beter om het niet te vertrouwen en het meteen weg te gooien.

Op deze manier worden alle twijfels over de versheid weggevaagd. Kende jij deze remedie van oma?

Sommige huisvrouwen doen het ei voor het koken in het glas: iedereen zou moeten weten waarom - 3

Het is erg moeilijk om de versheid van eieren te identificeren, tenzij ze bij een boerderij worden gekocht en onmiddellijk worden geconsumeerd, is het moeilijk te begrijpen of ze goed zijn of niet. Het is noodzakelijk om ze te breken en te openen om erachter te komen of ze eetbaar zijn, maar in de loop der jaren zijn er gelukkig alternatieve methoden ontdekt om te weten of ze vers zijn. Als je die in de supermarkt koopt staat er een houdbaarheidsdatum op, wanneer je ze beter kunt consumeren, maar vaak is de houdbaarheidsdatum onleesbaar, of wordt er in ieder geval getwijfeld aan de versheid.

Deze eenvoudige methode neemt alle twijfel weg of een ei nog eetbaar is of niet.

Advertisement