Een eenvoudige en praktische truc om het dubbele glas van de oven schoon te maken zonder deze te demonteren

Janine image
door Janine

13 September 2023

Een eenvoudige en praktische truc om het dubbele glas van de oven schoon te maken zonder deze te demonteren
Advertisement

Elk huis staat meestal vol met apparaten, omdat ze het leven veel gemakkelijker maken. Denk maar aan de wasmachine, vroeger moest je al je kleding met de hand wassen. Zijn uitvinding maakte het echter mogelijk om in zeer korte tijd schone kleding te hebben. Dit geldt ook voor de koelkast, voorheen was het nodig om trucjes te vinden om de ingrediënten te koelen om te voorkomen dat ze bedierven.

Apparaten zijn cruciaal, vooral in de keuken en een van de meest gebruikte is de oven. De meeste huizen hebben er één. Als het om schoonmaken gaat, wordt dit echter een nachtmerrie vanwege de moeilijkheid om het dubbele glas schoon te maken. Er bestaat echter een techniek waarmee je op een eenvoudige en praktische manier het dubbele glas van de oven kunt reinigen zonder deze te demonteren. Laten we eens kijken welke het is.

Advertisement

Huishoudelijke schoonmaak: de oven

Huishoudelijke schoonmaak: de oven

Donald Trung/Wikimedia Commons

Wanneer je besluit je huis schoon te maken, blijf je vaak bij de oven staan, omdat dit een van de moeilijkste apparaten is om schoon te maken. Het vuil binnenin verwijderen is niet zo moeilijk. Het probleem ontstaat wanneer je de dubbele beglazing moet reinigen. Dat is waar alle kruimels of zelfs alleen het stof zich nestelen. De enige oplossing lijkt het verwijderen van het glas te zijn. Maar dat is niet zo.

Advertisement
Een eenvoudige en praktische truc om het dubbele glas van de oven schoon te maken zonder deze te demonteren - 2

Het reinigen van de ruit van je elektrische oven is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je huis, omdat een schone ruit niet alleen het aspect van je oven verbetert, maar ook de efficiëntie ervan. Bovendien kun je met een glas zonder strepen of vlekken de bereiding van voedsel beter in de gaten houden zonder dat je voortdurend de deur hoeft te openen, wat de bereiding van voedsel aanzienlijk zou beïnvloeden, omdat de temperatuur voortdurend zou dalen.

De truc om het dubbele glas van de oven schoon te maken

De truc om het dubbele glas van de oven schoon te maken

Pexels

Als je het dubbele glas van de oven moet schoonmaken, is dat altijd een enorme klus, omdat er vier kanten schoon te maken zijn, maar het zijn er maar twee die gemakkelijk te bereiken zijn: de buitenste en die in het apparaat. De enige manier om de andere twee schoon te maken is door jezelf te wapenen met een schroevendraaier en geduld te hebben, beide glazen te demonteren en ze afzonderlijk te wassen. Maar er is een truc om ze weer glanzend te maken zonder de oven uit elkaar te halen.

Ten eerste heb je vier ingrediënten nodig: citroenzuur, fijn zout, een spuitfles en witte wijnazijn. Deze ingrediënten moeten in een fles worden gedaan en op het dubbele glas gespoten. Na 15 minuten veeg je het vuil gewoon weg met een doek en droog je alles. Zonder het dubbele glas te demonteren, zal het er schoon uitzien en zullen alle vlekken verdwijnen.

Als je deze truc kent, kan je leven een stuk eenvoudiger worden. Ga jij het toepassen?

Advertisement