De truc van schoonmaakbedrijven om de badkamer in 3 seconden lekker te laten ruiken

Janine image
door Janine

27 Augustus 2023

De truc van schoonmaakbedrijven om de badkamer in 3 seconden lekker te laten ruiken
Advertisement

Er wordt gezegd dat de badkamer de ziel van het huis is. Zeker, het is een van de meest gebruikte ruimtes, mensen komen er ook alleen maar binnen om hun handen te kunnen wassen. Juist omdat een plek waar veel mensen binnenkomen altijd schoon moet zijn. Te vaak kan het gebeuren dat het de bron is van nare geuren, omdat het een omgeving is waarin zowel vocht als organische stoffen zich ophopen. Om deze reden moet er een truc gevonden worden om het altijd geparfumeerd te maken, zonder gebruik te maken van chemische producten.

Schoonmaakbedrijven hebben een slimme truc bedacht om van de badkamer een zeer geurige plek te maken. Laten we eens kijken wat het is.

via Creek Line House

Advertisement
Pexels

Pexels

Chemische producten worden vaak gebruikt om nare geurtjes, die in de badkamer kunnen ontstaan, te verbergen of te elimineren, maar het is beter om te proberen natuurlijke parfumeurs te gebruiken, zoals etherische oliën. Deze laatste zijn ideaal voor het maken van natuurlijke deodorants, omdat het substanties zijn die uit aromatische planten worden gewonnen door middel van destillatie of koude persing. Hun vluchtige stoffen verspreiden zich door de hele omgeving en zorgen ervoor dat een aangename geur langdurig wordt waargenomen.

Dankzij etherische oliën kun je natuurlijke luchtverfrissers maken die de badkamer altijd fris en geurig maken. Om ervoor te zorgen dat de geur constant blijft en de hele omgeving ervan doordrongen raakt, hebben schoonmaakbedrijven een truc bedacht: je hebt alleen oliën en een rol toiletpapier nodig.

Advertisement
Pexels

Pexels

Om deze specifieke deodorant of geurverspreider tot leven te brengen, giet je gewoon een paar druppels etherische olie in de rol toiletpapier, rechtstreeks op het karton. Op deze manier zal de vloeistof het karton binnendringen en vervolgens langzaam in de lucht vrijkomen. De rol wordt zo het middel waardoor het aroma wordt verspreid. Zelfs naarmate de uren verstrijken, blijft de badkamer voortdurend geparfumeerd. Na het maken van deze parfumeur kun je hem overal plaatsen, een van de meest voorkomende plekken is boven de wastafels. Bovenal kun je, nadat je de bereidingsmethode hebt geleerd, de geuren gebruiken die je het lekkerst vindt: van lavendel tot eucalyptus, tot citrusvruchten.

Een andere methode om de badkamer te parfumeren is door een paar druppels etherische oliën door de stortbak te gieten. Elke keer dat het wordt geactiveerd, vermengt de olie zich met het water en parfumeert de hele ruimte. Je kunt ook experimenteren door verschillende geuren met elkaar te mengen.

Kende je deze methode?

Advertisement