Een huis verkopen met Feng Shui: do's en don'ts volgens deze eeuwenoude trendmatige praktijk

Janine image
door Janine

30 September 2023

Een huis verkopen met Feng Shui: do's en don'ts volgens deze eeuwenoude trendmatige praktijk
Advertisement

Je huis inrichten is een kunst. Iedereen heeft zijn eigen smaak, maar dit kan ook de combinatie van elementen omvatten die misschien niets met elkaar te maken hebben, maar vooral de omgeving kunnen ruïneren en negatieve energie kunnen afgeven. In feite stralen zelfs omgevingen energie uit, en veel hangt af van de objecten die erin worden geplaatst.

Als het gaat om het inrichten van een huis, wordt er heel vaak verwezen naar Feng Shui, een eeuwenoude praktijk van Chinese oorsprong die probeert een harmonieuze omgeving te creëren. Het is gebaseerd op de overtuiging dat de organisatie van objecten en de stroom van energie een aanzienlijke impact kunnen hebben op iemands leven, gezondheid en fortuin.

via Love to Know

Feng Shui voor het verkopen van een huis

Feng Shui voor het verkopen van een huis

Pickpik

De Feng Shui techniek is niet alleen erg handig bij de inrichting, maar kan ook een onverwachte functie hebben, namelijk gebruikt worden om je woning te verkopen. Het enige wat je hoeft te doen is de regels van deze eeuwenoude kunst te volgen om je huis zo snel mogelijk te kunnen verkopen.

Wanneer je op zoek bent naar een appartement om te kopen, bezoek je tientallen huizen voordat je het perfecte appartement vindt. Op het moment dat je echter de juiste vindt, neem je talloze vibraties waar die je doen zeggen "het is de juiste", en Feng Shui speelt hierin een fundamentele rol. Dus waarom zou je het niet gebruiken om je huis te verkopen?

Advertisement

De basisregels

De basisregels

Images Money/Flickr

Feng Shui geeft een aantal regels aan die moeten worden gevolgd om ervoor te zorgen dat het huis kan worden verkocht:

Verwijder voorwerpen die de energie van de eigenaren met zich meedragen. Huizen behouden de energie van degenen die erin wonen, waardoor het lastig kan zijn om ze te verkopen. Zolang het huis energetisch verbonden is met de huidige of vorige eigenaren, kan het potentiële kopers afstoten. Om deze reden is het beter om elke personalisatie, zoals familiefoto's, te verwijderen.

Grondig reinigen. Een schoon huis ziet er niet alleen gezelliger uit, maar huishoudelijke taken zijn ook van cruciaal belang om geblokkeerde energie te verwijderen.

Ruim de kelder en zolder op. Het is beter om al je spullen uit de kasten te halen, omdat al deze items druk op kopers kunnen uitoefenen.

Open de ramen en laat het licht binnen. De lucht en het zonlicht zorgen ervoor dat stagnerende energie wordt afgevoerd en nieuwe energie kan binnenkomen.

De theorie van het galopperende paard

De theorie van het galopperende paard

freepik

Een van de meest voorkomende Feng Shui-technieken die de verkoop van een woning bevorderen, is die van het zwarte paard. Deze praktijk bestaat uit het plaatsen van een afbeelding of een klein beeldje van een galopperend zwart paard dat op weg is naar de voordeur van het huis, dat lijkt te galopperen om naar buiten te gaan. Het paard is een zeer krachtig figuur die de negatieve energie uitbeeldt die het huis verlaat.

Kende jij deze technieken?

Advertisement