Velen gebruiken het derde bakje van de wasmachine op de verkeerde manier: dit is het juiste gebruik

Janine image
door Janine

21 Juli 2023

Velen gebruiken het derde bakje van de wasmachine op de verkeerde manier: dit is het juiste gebruik
Advertisement

Het meest voorkomende en inmiddels onmisbare apparaat dat in ieders huis aanwezig is, is de wasmachine. Een paar decennia geleden leek het utopisch dat een apparaat je was voor je kon doen. Vroeger werd elk kledingstuk met de hand gewassen, de stoffen werden krachtig gewreven zodat het vuil zou verdwijnen. Het leek onmogelijk, maar na verloop van tijd kocht iedereen er een. Met de technologische vooruitgang zijn ook de functies ervan verbeterd, maar weten we zeker dat mensen het weten te gebruiken of het potentieel ervan volledig kunnen benutten?

Advertisement
Pexels

Pexels

Hoewel iedereen een wasmachine in huis heeft, weet niet iedereen deze te gebruiken, maar vooral kennen maar weinigen de vele functies ervan. De vooruitgang heeft ertoe geleid dat er steeds meer programma's kunnen worden gebruikt. Velen hadden al moeite om een onberispelijke was te doen met de standaard wasmachine.

Als aan de meeste mensen zou worden gevraagd waar de verschillende onderdelen van het apparaat voor dienen, zouden slechts weinigen het juiste antwoord kunnen geven. De oplossing zou zijn om de instructies erbij te pakken en ze zorgvuldig te lezen om te begrijpen hoe verder te gaan. Een van de meest voorkomende twijfels wordt vertegenwoordigd door het spoelbakje: waar dient het voor?

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

De lade is intern verdeeld in 3 bakjes die elk een andere functie en doel hebben. Heel vaak zijn het er twee en hier zijn er geen twijfels, maar als er nog een is, waar is dit derde compartiment dan voor? Velen geloven dat de eerste degene is die wordt gebruikt voor wasmiddel, de tweede degene waarin de wasverzachter in tabletten moet worden gedaan, en dat de derde daarom is voor gevallen waarin je kiest voor de vloeibare wasverzachter.

Deze overtuiging klopt eigenlijk niet, want het derde compartiment is gemaakt voor wasmiddel. Maar wat is dan het verschil tussen de eerste en de derde lade? In werkelijkheid gaat de vloeistof die wordt gebruikt om kleding te wassen met standaardwas in de eerste, de vloeistof die uit de wasmachine wordt gehaald in de fase van voorwassen in de derde. In sommige wasmachines, bijna allemaal inmiddels, is er de mogelijkheid om de kledingstukken voor te wassen, naast de normale wascyclus.

Maar wanneer wordt de voorwas gebruikt? Het wordt aanbevolen in het geval van sterk vervuilde kledingstukken, met hardnekkige vlekken of die grondiger moeten worden ontsmet. In dit geval is het raadzaam om programma's in te stellen met voorwas en vervolgens de juiste hoeveelheid wasmiddel in het bakje te doen. Hoeveel wasmiddel? Het is raadzaam om altijd de aanwijzingen op de productverpakking te volgen, aangezien er geconcentreerde producten zijn die minder hoeveelheid nodig hebben.

Kende jij deze verschillen?

Advertisement