12 tips die je vakantie veiliger en goedkoper maken

Janine image
door Janine

22 Juli 2023

12 tips die je vakantie veiliger en goedkoper maken
Advertisement

Het moment om op vakantie te gaan is ongetwijfeld een van de meest begeerde van het jaar: er is niets fijner dan genieten van de welverdiende ontspanning en alleen doen wat we willen op een fantastische plek ver van huis. Wacht echter nog even voordat je je hoofd leegmaakt en elke vorm van denken en zorgen opgeeft: er zijn enkele belangrijke dingen die je moet weten om je reis veiliger en goedkoper te maken.

via Travel City

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Het organiseren van een vakantie, het kopen van tickets en proberen te besparen op de accommodatie zijn slechts enkele van de aspecten die je moet overwegen voordat je "wegvliegt" naar plezier en ontspanning. Het is namelijk erg belangrijk om van tevoren te alles te weten over de bestemming die je wilt bereiken en om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen met betrekking tot uw verblijf.

Zo kun je met meer zekerheid van je vakantie genieten, omgaan met eventuele ongemakken en bovendien veel geld besparen. Laten we eens kijken naar enkele handige tips om zo goed mogelijk te reizen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

1. Gebruik geen creditcards om te betalen, maar gebruik smartphone-apps zoals Google Pay of Apple Pay, zodat je bankrekening veiliger is.

2. Zorg voor een verzekering voor waardevolle bezittingen. Als je computers of andere dure spullen meeneemt, is het raadzaam je te beschermen tegen mogelijke diefstal en verlies.

3. Gebruik de kluis van de receptie in plaats van die van de kamer. Vraag het personeel of het mogelijk is om je spullen in bewaring te geven, met een ontvangstbewijs als bewijs van de betaling.

4. Bewaar de belangrijkste telefoonnummers die je nodig hebt bij problemen, zoals die van familieleden, consulaten en ambassades, zowel op je mobiele telefoon als op een papiertje dat je niet kwijt kunt raken.

Pixabay

Pixabay

5. Kopieer alle documenten en laat de originelen achter in het hotel. Op deze manier vermijd je het risico ze kwijt te raken tijdens je bezoek aan de plaats.

6. Registreer je aankomst bij de lokale ambassade, zodat je gegevens beschikbaar zijn indien nodig.

7. Kies plaatsen die door de lokale bevolking worden bezocht. Als je bijvoorbeeld niet weet welk restaurant je moet kiezen, kies dan voor degene die je het meest populair lijkt.

8. Maak kennis met lokale mensen. Probeer hun look na te bootsen en kleed je zoals zij, om niet te snel duidelijk te maken dat je toerist bent en eventuele zakkenrollers te ontmoedigen. Zoek ook uit of een bepaald soort kleding wordt verwacht en verplicht is op de bestemming waar je naartoe gaat.

Phil Crockett/Youtube screenshot

Phil Crockett/Youtube screenshot

9. Vraag het personeel van de accommodatie en burgers naar de gevaarlijkste delen van de plaats, om ze te vermijden.

10. Communiceer wijzigingen van plannen. Als je besluit om naar een ander gebied te verplaatsen of een excursie te maken die niet was gepland, laat het dan weten aan een vriend of familielid.

11. Raak het minst hygiënische voorwerp in de kamer niet aan. Dit is de afstandsbediening, die nauwelijks dagelijks schoongemaakt zal worden. Als je van plan bent om het te gebruiken, stop het dan eerst in een doorzichtige plastic zak.

12. Sluit ten slotte de deur naar de kamer van binnenuit. Als de structuur waarin je verblijft niet erg modern is, kan het wat meer voorzorgsmaatregelen vergen om ervoor te zorgen dat de deur goed gesloten blijft. Een ingenieuze truc is degene die we je in de afbeelding laten zien: je hoeft alleen maar een vork te gebruiken om hetzelfde mechanisme te maken dat in deze video wordt uitgelegd.

Kort gezegd komt het neer op het buigen van de tanden van de vork en het doorsnijden van het handvat: steek vervolgens de vork met de tanden in de vergrendeling, sluit de deur en blokkeer de opening door het handvat tussen de tanden van de vork te steken. Een simpele truc, handig en met een element dat gemakkelijk thuis of in een hotel verkrijgbaar is.

Als je deze tips volgt, ervaar je een rustiger en veiliger verblijf en voorkom je onaangename onverwachte gebeurtenissen. Wat is je volgende bestemming?

Advertisement