Cruise-expert waarschuwt reizigers voor onbewust risico: “Dit moet je absoluut vermijden”

Janine image
door Janine

22 Februari 2024

Cruise-expert waarschuwt reizigers voor onbewust risico: “Dit moet je absoluut vermijden”
Advertisement

Als je een vakantie op een cruiseschip plant, heeft een ervaren moeder die op zee reist wellicht een belangrijk advies voor je: dit is wat je nooit moet doen om geldverspilling te voorkomen!

Advertisement

Voorkom onaangename verrassingen tijdens een cruise: het advies van een expert

Jenni Fielding, op sociale media bekend als Cruise Mummy, is een liefhebber en expert van cruises, zozeer zelfs dat ze er in tien jaar tijd dertig heeft gedaan, zowel alleen als in het gezelschap van haar man en twee kinderen. Om deze reden deelt de vrouw via haar blog en haar sociale kanalen ervaringen en nuttig advies voor degenen die zich voorbereiden op dit soort reizen. Als je op vakantie gaat kun je, zoals we weten, nooit genoeg voorzorgsmaatregelen nemen: van documenten tot kennis van lokale gewoonten, er zijn veel details waar je op moet letten en waar je van tevoren over moet nadenken.

Met betrekking tot de cruise benadrukte Cruise Mummy een belangrijk aspect waarmee rekening moet worden gehouden en dat sommigen misschien over het hoofd zien. Een ander belangrijk punt om op de reislijst op te nemen heeft namelijk betrekking tot het budget: dit is wat je naar haar mening moet vermijden om buitensporige en onbewuste uitgaven te voorkomen.

Advertisement

Je smartphone op een cruiseschip gebruiken: let op de kosten

Je smartphone op een cruiseschip gebruiken: let op de kosten

Freepik

Jenni's advies heeft te maken met het gebruik van de smartphone, die een integraal en onmisbaar onderdeel van onze dagen is geworden. Wanneer we op vakantie zijn moeten we er echter voor zorgen dat de internetverbinding veilig is en vooral dat deze geen hele hoge kosten met zich meebrengt. Cruise Mummy wijst erop dat het gebruik van je telefoon tijdens een cruise "enorme kosten met zich mee kunnen brengen voor mobiele dataroaming op zee" en niet alleen tijdens het surfen op internet: ook als je hem gewoon aan laat staan.

De vrouw legde uit dat sommige applicaties automatisch de background kunnen uitvoeren en kunnen updaten zonder dat we het weten, met behulp van mobiele data wanneer we op zee zijn. Bij roaming maakt de mobiele telefoon gebruik van een buitenlands netwerk dat verschilt van dat van onze operator: dit brengt gebruikskosten met zich mee die kunnen variëren afhankelijk van het mobiele netwerk. Om deze reden raadt de influencer aan om vooraf te informeren naar de tarieven die zij mogelijk in rekening brengen door contact op te nemen met je netwerkoperator "om te verifiëren dat de bestemming gedekt is, zodat er geen kosten in rekening worden gebracht".

Cruisen brengt een voortdurende verandering van locatie met zich mee: als we op zee zijn, kan dataroaming bijzonder belastend worden, omdat de telefoon "verbinding zal maken met het maritieme netwerk in plaats van met de typische satellieten waarmee hij op land verbinding zou maken. Er kunnen kosten in rekening worden gebracht per dag, per minuut of zelfs per gebruikt gegevensblok.”

Maak tijdens een cruise nooit verbinding met het maritieme netwerk: wat te doen?

Cruise Mummy deed verslag van de ervaringen van haar reisgenoten, van wie velen verrast waren toen ze ongelooflijk hoge en onverwachte kosten ontvingen: "Een gezin ontving een rekening van 12.000 euro nadat hun 12-jarige zoon enkele video's had bekeken tijdens een cruise in Noorwegen", om maar een ​​voorbeeld te noemen. Op zee komt het telefoonsignaal binnen via het maritieme netwerk, maar gezien de afwezigheid van antennes voor mobiele telefoons moet er gebruik worden gemaakt van satellieten en "het lanceren van satellieten in de ruimte is erg duur."

Hoe kun je zulke hoge kosten vermijden? Jenni stelt een aantal methoden voor, waaronder het uitgeschakeld houden van je telefoon tijdens het browsen of in de vliegtuigmodus, zodat je foto's kunt blijven maken of andere functies kunt uitvoeren zonder toegang te krijgen tot mobiele gegevens. Een andere optie is om gebruik te maken van de WIFI van het schip, maar verlaat de vliegtuigmodus zodra het schip de haven verlaat. Ten slotte stelt Cruise Mummy het gebruik van walkie-talkies voor om op afstand te communiceren.

Het fundamentele is daarom om op welke manier dan ook te vermijden dat je mobiele telefoon verbinding maakt met het maritieme netwerk: is dit jou ooit overkomen of ken je iemand die dit probleem heeft gehad?

Advertisement