Zodra je een hotelkamer binnenkomt, moet je deze dingen schoonmaken voordat je zelfs maar je koffer uitpakt

Janine image
door Janine

23 Maart 2024

Zodra je een hotelkamer binnenkomt, moet je deze dingen schoonmaken voordat je zelfs maar je koffer uitpakt
Advertisement

Als we een hotelkamer binnenkomen, verwachten we dat alles schoongemaakt is voordat we aankomen. Hoewel dit het geval is, zijn er enkele dingen die we moeten controleren en in overweging moeten nemen. Dit zijn ze.

Dit is waarom je je hotelkamer schoon moet maken

Dit is waarom je je hotelkamer schoon moet maken

Freepik

Alles in een hotelkamer moet “comfort” en “netheid” uitstralen. Ook al wordt het opgeruimd voordat de nieuwe klanten arriveren, worden de lakens verschoond, worden de voorwerpen schoongemaakt en ziet alles er zo goed als nieuw uit, het is onvermijdelijk dat andere mensen slechts een paar uur eerder in dezelfde kamer hebben verbleven en dat een grondige hygiëne nauwelijks kan worden uitgevoerd.

Zelfs als het perfecte schoonheid weerspiegelt, kunnen een paar extra voorzorgsmaatregelen nuttig zijn. Kortom, ondanks het uitstekende werk van het hotelpersoneel is het zelf schoonmaken van enkele voorwerpen op onze kamer aan te raden. Waar te beginnen? Deskundigen raden aan om, nog voordat je je koffer uitpakt en je kleding en beddengoed in de kledingkast legt, een inspectie te maken voorzien van schoonmaakmiddelen. Dit geldt zonder onderscheid voor zowel betaalbare hotelfaciliteiten als de luxere resorts.

Advertisement

Reinig de vaak aangeraakte voorwerpen in hotelkamers

Reinig de vaak aangeraakte voorwerpen in hotelkamers

Freepik

Allereerst is het handig om te beginnen met die dingen die in een hotelkamer het vaakst worden aangeraakt: de eerste is ongetwijfeld de deurklink, maar ook die van de badkamer en de minibar. Wie komt na een lange reis niet in de verleiding om te kijken wat er allemaal in het kleine koelkastje staat? Daarom kan het handig zijn om een ​​vochtig doekje of een specifiek reinigingsmiddel te gebruiken om achtergebleven vuil te verwijderen.

Vervolgens gaan we verder met de badkamer: de handdoeken zijn ongetwijfeld gewassen, maar sommige mensen vermijden liever risico's en nemen deze mee van huis: een zeker nauwgezette voorzorgsmaatregel die veel ruimte in de koffer in beslag neemt, maar na het douchen verdient het de voorkeur om een ​​persoonlijke handdoek te gebruiken in plaats van die welke door andere mensen worden gebruikt, zelfs als deze schoon is. En dat niet alleen: de toiletten moeten ook een maximale netheid uitstralen. Het beste is om het toiletdeksel omlaag te doen en één of twee keer door te spoelen, vervolgens de bril schoon te maken en over te gaan tot de hygiëne van de kranen en douchekop. Plaats je producten ook niet op het rekje in de badkamer, maar laat ze in je toilettas zitten. Als je super voorzichtig wilt zijn, laat je tandenborstel dan niet in het zicht liggen!

De grote hoofdrolspeler in het hotel: de afstandsbediening

De grote hoofdrolspeler in het hotel: de afstandsbediening

Pexels

Laten we verder gaan met de rest van de kamer: naast de handgrepen is het raadzaam om andere vaak aangeraakte elementen te ontsmetten, zoals de lichtschakelaars, de telefoon op het nachtkastje om contact op te nemen met de receptie en vooral de afstandsbediening: niemand geeft het gezelschap van de tv in de kamer op, dus dit object heeft het onbetwiste primaat! Als er plaids of decoratieve spreien op het bed liggen, is het beter om ze weg te halen: ze zijn er alleen voor het mooie en, zelfs als ze schoon zijn, vormen ze een opeenhoping van stof en vuil waar we beter zonder kunnen. Wat betreft lakens geldt hetzelfde als voor handdoeken: je kunt ervoor kiezen deze van huis mee te nemen, ook al lijkt dit misschien lastig.

Tenslotte moet er bijzondere aandacht uitgaan naar voorwerpen als glazen, kopjes, koffie- en theepotten: voordat je ze gebruikt om drankjes te nuttigen, als je dat al wilt, was ze dan af met afwasmiddel en spoel ze af onder een straal warm water om ze schoon te maken. verwijder de resterende bacteriën. Op dit punt kun je eindelijk genieten van je verblijf, ook al moet je nog één laatste ding doen: de badkamerspiegels controleren om er zeker van te zijn dat je echt kunt ontspannen!

Advertisement