Het geheim om de tuintegels weer schoon te krijgen

door Natasja

27 September 2023

Het geheim om de tuintegels weer schoon te krijgen
Advertisement

Er zijn veel mensen die, wanneer ze besluiten een huis te kopen, al weten hoe ze het willen hebben. Er zijn er die een groot groot huis in algemeen willen, een grote woonkamer willen en anderen die een tuin willen. Deze laatsten moeten echter rekening houden met het schoonhouden, vooral van de tegels. Tegels zijn een fundamenteel element in het ontwerp en de esthetiek van buitenruimtes, maar omdat ze worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden moeten ze goed worden onderhouden, want ze worden niet alleen snel vuil, ze kunnen ook snel beschadigd raken. Er is echter een geheim om tuintegels weer schoon te krijgen. Laten we eens in detail kijken wat dat is.

via Tilemerchant

Advertisement

Tegels schoonmaken

Tegels schoonmaken

PxHere

Tuintegels spelen een belangrijke rol in het creëren van een leefbare ruimte op het terras. Het probleem is echter dat ze heel gemakkelijk vuil worden en je voortdurend onderhoud moet uitvoeren. Het geheim om tuintegels in goede staat te houden, is het schoonmaakproces minstens een keer per jaar te herhalen, of vaker indien nodig. Als je ziet dat de tegels donker zijn geworden, moet je actie ondernemen om ze weer schoon te krijgen. De eerste actie, die maar al te vaak wordt onderschat, is het terras vegen. Vaak wil men meteen wassen, maar als je het vuil niet verwijdert, verspreidt het zich over de tegels.

Na het vegen is het noodzakelijk om alle grote voorwerpen te verwijderen en dan kun je beginnen. Om een schone tuin te krijgen, moet je eerst het onkruid tussen de tegels verwijderen, meestal met behulp van een borstel. Daarna heb je een emmer met vloeibaar schoonmaakmiddel en heet water nodig. Vervolgens heb je alleen nog een borstel of een microvezeldoek nodig. Tot slot is het nodig om een tuinslang te gebruiken om het achtergebleven vuil te verwijderen, misschien zelfs met een doek om er zeker van te zijn dat het vuil verwijderd is.

Advertisement

Oma's methode: azijn

Oma's methode: azijn

Faber - Tile & Stone Care/YouTube

Er wordt echter vaak gekozen voor een alternatieve oplossing voor wasmiddelen omdat ze rijk zijn aan chemicaliën. Daarom kunnen producten zoals azijn worden gebruikt. Na het verwijderen van grote voorwerpen en overbodig vuil, moet je een mengsel maken van azijn en water. Zodra je oplossing klaar is, giet je het gewoon over het terras en zorg je ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is en het hele terras bedekt. Na ongeveer 20-25 minuten schrob je het gebied met een borstel. Spoel ten slotte het hele gebied af met een tuinslang.

Kende je deze methoden?

Advertisement