De flessentruc om de rioollucht uit de douche kwijt te raken: zo werkt het

Janine image
door Janine

15 Augustus 2023

De flessentruc om de rioollucht uit de douche kwijt te raken: zo werkt het
Advertisement

Douchen is ongetwijfeld een van de aangenaamste momenten van de dag, maar soms kunnen nare luchtjes die uit de afvoer komen in de cabine blijven hangen. Om het probleem op te lossen, is er een eenvoudige en goedkope truc die je uit zou kunnen proberen. Laten we eens kijken wat het is.

Advertisement

Rioollucht uit de afvoer: dit zijn de redenen

Rioollucht uit de afvoer: dit zijn de redenen

Pexels

De dag beginnen met een verkwikkende douche, of afsluiten met een momentje onder de warme straal is een onmiskenbaar moment van ontspanning. Je kunt echter een onaangename geur van rioolwater in de cabine ruiken, rechtstreeks uit de afvoer.

Maar wat is de reden? Dit vervelende ongemak kan te maken hebben met verstoppingen, met schimmelvorming door ophoping van zeep, schuim en andere producten voor lichaamshygiëne, maar ook haren. Het regelmatig schoonmaken van de douche is essentieel om nare luchtjes te voorkomen, maar dit is misschien niet genoeg.

Advertisement

De methode met de fles: drie trucs om te proberen

De methode met de fles: drie trucs om te proberen

Pixabay

Als het probleem aanhoudt en de neiging heeft om erger te worden, is het noodzakelijk om door te gaan met een grondige reiniging van de afvoer. In dit artikel leggen we een eenvoudige, goedkope en effectieve methode uit om een ​​voldoening gevend resultaat te krijgen.

Eerst heb je een simpele lege plastic fles nodig, die je op drie verschillende manieren kunt gebruiken. De eerste betreft de azijn-citroenmethode: het gebruik van het eerste ingrediënt in afvoeren staat nog steeds ter discussie, omdat wordt aangenomen dat het vervuilend kan zijn. Verder kan het een corrosieve werking hebben op marmeren douches, maar in uitzonderlijke gevallen kun je deze oplossing proberen. Meng 400 ml witte azijn met het sap van een citroen in de fles, schud om de twee vloeistoffen te mengen en giet het allemaal in de afvoer. Na een paar uur is het tijd om te spoelen: je zult zien dat de nare luchtjes verdwenen en vervangen zijn door de aangename en frisse geur van citroen.

Maar laten we verder gaan met de meest aanbevolen methoden.

Citroenzuur en zuiveringszout: twee waardevolle bondgenoten

Citroenzuur en zuiveringszout: twee waardevolle bondgenoten

Curioctopus

Een goed alternatief voor chemische producten is citroenzuur, een natuurlijk element dat perfect is voor reiniging, desinfectie en ontvetting. Vul de fles met een liter gedestilleerd water en los er 150 gram citroenzuur in op. Als het poeder volledig is opgelost, kun je het mengsel in de afvoer gieten en een paar minuten wachten. Spoel daarna alles door met een pan kokend water.

Ten slotte kun je kiezen voor zuiveringszout, een ander zeer nuttig product in deze gevallen en zeer gewaardeerd om zijn deodoriserende eigenschappen. Voordat je een van de trucs van de fles gebruikt, kun je 250 gram ervan direct in de afvoer gieten, een paar minuten laten inwerken en er dan kokend water in gieten.

Op dit punt wordt de verstopping met succes verwijderd en wordt de douche weer een echt genietmoment. Welk systeem gebruik jij om stank uit de afvoer te verwijderen?

Advertisement