De onfeilbare remedie om te voorkomen dat kleding in de kledingkast gaat stinken

door Natasja

26 September 2023

De onfeilbare remedie om te voorkomen dat kleding in de kledingkast gaat stinken
Advertisement

Een fundamenteel aspect van een huis zijn de kledingkasten. Zonder kledingkasten zou je, zodra je een voet in een woning zet, begroet worden door rommel, kleren zouden door het hele huis verspreid liggen. Maar met hen kunnen kleren netjes worden opgeborgen in de kledingkast.

Wanneer je ergens naar toe moet, hoef je alleen maar de kledingkast te openen en de kleren uit te kiezen die je wilt dragen. In sommige gevallen kun je echter, juist op het moment dat je een bepaald kledingstuk draagt, een vieze geur ruiken, omdat dat kledingstuk misschien al te lang in de kledingkast hangt en de typische 'stoffige' geur heeft gekregen. Er is echter een onfeilbare remedie om te voorkomen dat kleding gaat stinken. Laten we eens kijken wat dat is.

via Comfort World

Vocht

Vocht

Pixnio

Veel mensen zouden graag een kledingkast hebben die altijd perfect is en lekker ruikt, maar het probleem loert altijd om de hoek; het kan gebeuren dat kleding een onaangename geur afgeeft, waardoor je genoodzaakt bent iets anders uit te zoeken. Daarom moeten er oplossingen worden gevonden. Een van de meest voorkomende oorzaken van een vieze geur in de kledingkast is schimmel. Deze wordt voornamelijk veroorzaakt door vocht. Allereerst moet de kledingkast worden leeggemaakt en moet elke hoek zorgvuldig worden gecontroleerd. Zodra er schimmel wordt aangetroffen, moet dit onmiddellijk worden behandeld met bleekmiddel en warm water. Om schimmelvorming te voorkomen, moet je ook voorkomen dat je vochtige kleding opbergt. Daarna moet er één ding worden gebruikt om de kledingkast altijd fris te laten ruiken: baking soda.

Advertisement

De oplossing voor het verwijderen van onaangename geuren: baking soda

De oplossing voor het verwijderen van onaangename geuren: baking soda

Pexels

Baking soda heeft veel eigenschappen en kan daarom ook gebruikt worden om onaangename geuren in de kast te verwijderen. Om ervoor te zorgen dat het ongewenste geurtjes absorbeert, neem je een bakje en giet je er drie eetlepels baking soda in en doe je er een geperforeerd deksel op. Plaats dit bakje in de kast. Dit voorkomt niet alleen schimmelgeurtjes die samenhangen met vocht, maar verlengt ook de levensduur van de kleding.

Een alternatief voor baking soda is witte azijn, dat gebruikt kan worden als verfrisser. Door een eetlepel witte gedistilleerde azijn toe te voegen aan wasverzachter kun je onaangename geurtjes in pas gewassen kleding verminderen. Een mengsel van azijn, water en etherische oliën in een spuitfles is ook een geweldige manier om geurtjes in de kledingkast onder controle te houden.

Kleding fris houden

Kleding fris houden

Magnus D/Flickr

Er zijn echter manieren om te voorkomen dat kleding gaat stinken. Allereerst is het noodzakelijk om altijd wat ruimte tussen de kleding te laten. Bovendien moet je er altijd voor zorgen dat de kleren helemaal droog zijn voordat je ze in de kast legt. Verder moeten schoenen worden opgeborgen in een schoenenrek en niet samen met de kleren in een kledingkast. Natuurlijke geuren, zoals lavendelzakjes, kunnen ook worden gemaakt om ervoor te zorgen dat de kast lekker blijft ruiken.

Kende je deze methodes?

Advertisement