De zelfgemaakte truc om handdoeken heel zacht te maken

Janine image
door Janine

21 September 2023

De zelfgemaakte truc om handdoeken heel zacht te maken
Advertisement

Handdoeken zijn voorwerpen die aanwezig zijn in de huizen en levens van elk individu. Het zijn elementen die te vaak als vanzelfsprekend worden beschouwd, maar in plaats daarvan zijn ze niet alleen nuttig, maar ook noodzakelijk voor iedereen, van fundamenteel belang voor de persoonlijke hygiëne. Deze worden gebruikt om te drogen, ze worden vaak over het gezicht gestreken, daarom moeten ze zacht zijn, omdat ze anders de huid kunnen irriteren, maar vooral ziektekiemen en bacteriën kunnen verspreiden. Hiervoor is het noodzakelijk dat ze niet alleen schoon zijn, maar ook heel zacht.

In sommige gevallen komt het voor dat je de handdoeken in de wasmachine wast, maar als ze eenmaal gewassen en gedroogd zijn, ze niet meer zo zacht als voorheen zijn. Er zijn echter onfeilbare methoden die ervoor zorgen dat ze altijd zacht zijn voor de huid. Laten we eens kijken waar het over gaat.

De procedure

De procedure

Pexels

Er is een truc om ervoor te zorgen dat handdoeken alle kenmerken behouden van toen ze werden gekocht, zoals zachtheid en het vermogen om water te absorberen. Het geheime ingrediënt voor het wassen van handdoeken is citroenzuur. Dit laatste is vooral bekend op het gebied van de huishoudelijke schoonmaak, maar kan ook gebruikt worden als wasverzachter.

Het gebruik ervan is heel eenvoudig: los gewoon 150 gram citroenzuur op in een liter water en meng totdat het poeder volledig is opgelost. Voeg vervolgens een paar druppels etherische olie naar keuze toe om het mengsel te parfumeren. Het mengsel is klaar en je hoeft het alleen maar in het bakje voor de wasverzachter te plaatsen. Zodra het wassen klaar is, zullen de handdoeken heel zacht zijn.

Advertisement

Je kunt ook grof zout gebruiken

Je kunt ook grof zout gebruiken

Pexels

Een ingrediënt dat iedereen in zijn voorraadkast heeft, is grof zout. Naast de keuken kan deze ook een fundamentele rol spelen bij de huishoudelijke schoonmaak. Het kan zelfs worden gebruikt om handdoeken zachter te maken. Het zal op dit laatste niet direct inwerken, maar het verlicht de samenstelling van het water en verwijdert kalkaanslag en alle andere mineralen. Dit alles zorgt ervoor dat de vezels van de stoffen loskomen, waardoor ze tegelijkertijd zacht en absorberend worden. De bereiding is eenvoudig: je hoeft alleen maar een half glas grof zout in het bakje van de wasmachine te doen. Om ervoor te zorgen dat het zout oplost, is een temperatuur van minimaal 30° nodig.

De onfeilbare Marseillezeep

De onfeilbare Marseillezeep

Pexels

Marseillezeep mag, als het gaat om schoonmaken en wassen, niet ontbreken. Om het te gebruiken, zijn slechts een paar stappen voldoende. Vul gewoon een lepel met wat geraspte zeep en plaats deze vervolgens in het bakje van de wasmachine of zelfs rechtstreeks in de trommel. Hierdoor zijn de handdoeken niet alleen erg geurig, maar ook erg zacht.

Welke van deze technieken gebruik jij?

Advertisement