Eelt en likdoorns: de ingrediënten die je in huis hebt, kunnen je helpen deze te verwijderen

Janine image
door Janine

21 September 2023

Eelt en likdoorns: de ingrediënten die je in huis hebt, kunnen je helpen deze te verwijderen
Advertisement

Weet je dat er methoden zijn om eelt en likdoorns te verwijderen zonder het jezelf te ingewikkeld te maken? Vaak kan de tussenkomst van de schoonheidsspecialiste of podotherapeut worden uitgesteld en kan er tijd worden besteed aan het proberen op te lossen met natuurlijke methoden. Door enkele natuurlijke ingrediënten te mengen, treden er reacties op die in dit geval helpen bij het probleem van likdoorns en eelt. De oplossing heb je altijd in huis gehad, tussen de koelkast en de voorraadkast. Wil je er meer van weten? Blijf doorlezen en je zult tevreden gesteld worden.

via healthline.com

Advertisement
pixabay

pixabay

Deze vervelende, lelijke en ook pijnlijke huidformaties zijn te wijten aan het voortdurende wrijven van de huid met schoeisel. De voeten zijn er gevoeliger voor omdat ze elke dag samengedrukt worden in schoenen die niet altijd geschikt zijn, soms te strak of te los.

Het wegwerken van eelt en likdoorns heeft zeker betrekking op de persoonlijke verzorging, maar heeft ook invloed op de kwaliteit van leven. Stel je voor dat je moet lopen, of erger nog, rennen, met pijn aan de hielen of onder de voetzool. Dat is natuurlijk niet prettig en leidt op den duur tot problemen met het postuur. Vanaf vandaag kun je echter afscheid nemen van dit ongemak, dankzij deze eenvoudige, volledig natuurlijke systemen.

Advertisement

Natuurlijke recepten om eelt en likdoorns te verzachten

Natuurlijke recepten om eelt en likdoorns te verzachten

pixabay

Appelazijn. Gewoon een traditioneel ouderwets voetbad. Door je voeten ongeveer twintig minuten ondergedompeld te houden, wordt de huid onmiddellijk zachter en is daarna klaar voor de behandeling van de exfoliatie.

Citroen. Om eelt en likdoorns te verwijderen, wordt een schijfje citroen een hele nacht op de verdikte huid aangebracht. Net als bij het vorige middel is het ook hier de bedoeling om de huid zachter te maken, zodat dode huidcellen gemakkelijker verwijderd kunnen worden, eventueel met behulp van een puimsteen. Voor een intensiever resultaat kun je citroensap (zuurcomponent) mengen met zuiveringszout, zodat er een reactie op gang komt die het verwijderen van eelt makkelijker maakt.

Eelt en likdoorns kunnen ontstaan ​​op alle punten van het lichaam die onderhevig zijn aan voortdurend wrijven met een extern element: er zijn beroepen waarbij het gebruik van de handen met gereedschap nodig zijn en het is gemakkelijk dat eelt juist op de contactpunten ontstaat.

Meestal is er geen specialistische tussenkomst nodig en kunnen huismiddeltjes worden geprobeerd. Als alternatief bieden schoonheidscentra deze service ook aan!

Advertisement