Een onfeilbare methode om de afdichtingen van de koelkast er weer als nieuw uit te laten zien

Janine image
door Janine

20 September 2023

Een onfeilbare methode om de afdichtingen van de koelkast er weer als nieuw uit te laten zien
Advertisement

Eén van de apparaten die niet mag ontbreken in een huis is de koelkast. Vanaf het moment dat het werd uitgevonden, veranderden de levens van individuen, omdat het het behoud van producten mogelijk maakte. Als je voorheen elke dag eten moest kopen omdat het anders zou bederven, verandert met de koelkast ook de manier waarop je winkelt aanzienlijk.

Het doel van de koelkast is het koelen en bewaren van voedsel op een gecontroleerde temperatuur. Afdichtingen spelen een fundamentele rol om dit mogelijk te maken. Die voorkomen dat koude lucht ontsnapt en zorgen er dus voor dat de producten geen plotselinge temperatuurschommelingen ondergaan.

De afdichtingen hebben echter een vreemde vorm, waardoor er zich vuil tussen de spleten kan nestelen. Er is een onfeilbare methode om ze er weer als nieuw uit te laten zien. Laten we eens kijken wat precies.

Advertisement

De rol van afdichtingen

De rol van afdichtingen

Curioctopus

Afdichtingen van de koelkast spelen een cruciale rol. Hun functie is niet alleen om voedsel vers te houden, maar vooral om ervoor te zorgen dat het apparaat efficiënt werkt. In feite zijn ze zo gemaakt dat ze een hermetische afdichting creëren die verhindert dat warme lucht binnendringt en koude lucht ontsnapt.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Afdichtingen zijn meestal gemaakt van rubber of soortgelijk materiaal en bevinden zich rond de koelkastdeur. Hun vorm is heel bijzonder. In feite zijn ze om zichzelf gevouwen, en dit bevordert de verspreiding van vuil dat in deze inhammen terecht zou kunnen komen. Bovendien heeft hun materiaal ook de neiging te vergelen. Deze twee aspecten maken het bijna onmogelijk om ze er weer als nieuw uit te laten zien, maar er is een manier om ze van vies en vergeeld naar wit te transformeren.

Er zijn trucjes die het mogelijk maken de afdichtingen optimaal te reinigen. Natuurlijk kon het niet anders dan een grootmoeders remedie zijn. Laten we eens kijken waar het over gaat.

Tandenborstel en tandpasta

Tandenborstel en tandpasta

Steve Buissinne, South Africa/Wikimedia Commons

Er zijn geen schoonmaakmiddelen nodig. Alles wat je nodig hebt, is thuis al te vinden, namelijk een tandenborstel en tandpasta. Voordat je met schoonmaken begint, moet je ervoor zorgen dat je de koelkast leegmaakt en vervolgens uitschakelt. Dit is essentieel om de koudeketen van voedsel intact te houden en te voorkomen dat bacteriën zich ontwikkelen. Nadat je alle glasplaten goed hebt schoongemaakt, is het tijd voor de afdichtingen. Je moet een oude tandenborstel nemen, er een beetje tandpasta op doen en over de afdichtingen wrijven. In een mum van tijd zien ze er als nieuw uit.

Pas deze remedie toe en je zult niet teleurgesteld worden.

Advertisement