Zijn er natuurlijke manieren om grijze haren te bedekken? Hier lees je hoe je het moet doen

Janine image
door Janine

29 September 2023

Zijn er natuurlijke manieren om grijze haren te bedekken? Hier lees je hoe je het moet doen
Advertisement

Haar vertegenwoordigt voor veel mensen een fundamentele rol; het is vaak een externe representatie van het karakter. Er zijn mensen die ze kleuren om hun creativiteit te tonen of zelfs mensen die ze liever natuurlijk laten. In het laatste geval kan het echter gebeuren dat ze, naarmate de jaren verstrijken, grijs of wit worden.

De tijd verstrijkt onverbiddelijk en de voortdurende stroom laat zijn sporen na op de lichamen van mensen. Door de jaren heen beginnen we enkele details op mensen te zien, dat wil zeggen elementen zoals de klassieke rimpels of grijs haar. Deze laatste komen voor om een ​​reden die verband houdt met melanine. In feite vindt dit proces plaats als gevolg van veranderingen in de productie van melanine (dat wil zeggen het pigment dat het haar, de huid en de ogen kleurt). In dit specifieke geval ontvangen de haarzakjes geen melanine meer, waardoor ze hun natuurlijke kleur verliezen en de neiging hebben grijs te worden.

Laten we eens kijken hoe het mogelijk is om dit proces te verwezenlijken en grijs haar terug te brengen naar zijn natuurlijke kleur.

via Mi Henna

Advertisement

Henna

Henna

Pexels

Henna is een natuurlijke substantie, geproduceerd door de plant Lawsonia inermis. De bladeren worden, zodra ze zijn verzameld, gedroogd en voor verschillende bereidingen gebruikt. Dit poeder is echter vooral bekend als haarverf. Het produceert een reeks tinten van rood tot bruin, meestal gebruikt om het gebruik van agressieve chemische producten te vermijden.

Advertisement

Henna gebruiken tegen grijs haar

Henna gebruiken tegen grijs haar

TudorTulok/Wikimedia Commons

Er zijn ook andere mengsels die grijs haar naar hun natuurlijke kleur lijken te kunnen terugbrengen. Een remedie zou kunnen bestaan ​​uit koffiepoeder, dat in combinatie met henna en yoghurt een haarmasker kan vormen. Meng eerst het koffiepoeder met kokend heet water. Hiermee zet je koffie en laat je deze gewoon afkoelen. Meng vervolgens het henna-poeder, de koffie en de yoghurt. Breng vervolgens aan op het haar. Na een paar uur afspoelen met fijne shampoo en water. Dit bedekt grijze haren.

Een ander mengsel dat je kunt maken, is dat van henna en zwarte thee, om een ​​papje met een romige consistentie te verkrijgen. Laat het mengsel rusten en voeg na zes uur 2 eetlepels extra vergine olijfolie toe en breng het mengsel vervolgens aan op je haar. Spoel uit, na een periode die kan variëren van één tot drie uur.

Andere natuurlijke remedies

Andere natuurlijke remedies

Beatrice Murch/Flickr

Er zijn nog meer producten in ieders voorraadkast waarmee je afscheid kunt nemen van grijs haar, zoals curry bladeren, rijk aan vitamine B en bèta-keratine. Deze elementen helpen de melanine in de haarzakjes te herstellen en voorkomen zo grijs haar. Meng gewoon kokosolie en dit aromatische kruid met elkaar. Zodra je dit mengsel hebt gemaakt, kook je het totdat het zwart wordt. Filter het dan gewoon en laat het volledig afkoelen. Vervolgens moet het op het haar en de hoofdhuid worden aangebracht. Na 8 tot 9 uur afspoelen met water en shampoo.

Wist je dat het dankzij deze natuurlijke ingrediënten mogelijk is om grijs haar te verbergen?

Advertisement