Natuurlijke remedies om het haar sterk en glanzend te maken

Janine image
door Janine

19 September 2023

Natuurlijke remedies om het haar sterk en glanzend te maken
Advertisement

Haar speelt een belangrijke rol in ieders leven. Naast dat ze de functie hebben om de hoofdhuid te beschermen, hebben ze een esthetisch en sociaal belang, dat veel verder gaat dan hun biologische functie. De keuze van het kapsel wordt een externe representatie van je karakter, op basis van het model dat je kiest, wil je misschien een heel specifieke boodschap overbrengen.

Het kapsel kan helpen bepalen wie we zijn en hoe we gezien willen worden. Er zijn mensen die besluiten ze te kleuren, degenen die een soort hanenkam creëren of degenen die ze in plaats daarvan laten groeien. Wanneer je je haar kamt, loop je echter vaak het risico dat haren vast zitten aan de kam, en dit aspect maakt velen bezorgd. Om deze reden moeten we proberen op alle mogelijke manieren ze veel sterker te maken.

via Emedihealth

Advertisement

Natuurlijke remedies

Natuurlijke remedies

Gee Hair/Flickr

Wanneer je je haren kamt, kan het gebeuren dat er veel van het haar in de borstel blijft hangen. Dit is een aandoening die veel mensen bang maakt, omdat iedereen aan zijn haar gehecht is. Vooral degenen die hun kapsel graag dagelijks veranderen. Deze laatsten willen graag dat hun haar altijd perfect en glanzend is. Sommigen vertrouwen op chemische producten, anderen gebruiken alleen natuurlijke producten. Laten we eens kijken wat deze remedies zijn om het haar sterk en glanzend te maken.

Advertisement

Avocado

De avocado is niet alleen een veelzijdige vrucht in de keuken, maar kan dankzij de voedingswaarde (vitamines, kalium, ijzer, foliumzuur en koper) ook zeer nuttig zijn voor schoonheidsbehandelingen, maar vooral voor haarmaskers. Na een paar behandelingen zijn ze sterk en glanzend.

Eigeel is ook rijk aan vitamines (A, D, E, B, fosfor, kalium, magnesium, foliumzuur en nicotinezuren) die de haarstructuur herstellen en versterken. Zo voorkomen ze haaruitval en stimuleren ze de groei. Om van al zijn eigenschappen te profiteren, klop je eenvoudigweg het ei en voeg je het toe aan de shampoo. Deze behandeling moet minimaal tweemaal per maand worden uitgevoerd.

Kokosolie

Kokosolie

Hafiz Issadeen/Flickr

Kokosolie is een van de beste ingrediënten voor de verzorging van het haar. De hydraterende eigenschappen maken het haar glanzend, maar bij het aanbrengen moeten bepaalde stappen worden gevolgd. Allereerst moet je twee eetlepels warme kokosolie op licht vochtig haar aanbrengen en masseren. Vervolgens moet je een douchemuts dragen en deze 30 minuten laten zitten. Spoel de olie tenslotte af met shampoo.

Bier

Bier

PxHere

Bier is een gefermenteerde drank die een royale voorraad gist en B-vitamines bevat, die werken door de haarzakjes en de structuur van het haar zelf voller te maken. Meng een glas plat bier, een theelepel zaadolie en een rauw ei. Aanbrengen op schoon, vochtig haar en 15 minuten laten zitten. Spoel vervolgens alles gewoon af.

Kende jij deze remedies?

Advertisement