Benen tegen de muur: wat zijn de voordelen van deze houding voor ons lichaam en onze geest? - Curioctopus.nl
x
Benen tegen de muur: wat zijn de voordelen…
Pitbull grijpt baby bij de luier en redt haar uit het brandende huis (+ VIDEO) Van schoolbus tot mini-huisje op wielen: een stel tovert een oud voertuig om in het huis van hun dromen

Benen tegen de muur: wat zijn de voordelen van deze houding voor ons lichaam en onze geest?

29 November 2021 • Door Janine
2.081
Advertisement

Soms is het voldoende om de juiste trucs te kennen om ons lichaam goed te doen, zonder al te veel moeite en vooral door oefeningen en houdingen die helemaal niet moeilijk zijn, binnen ieders bereik zijn en direct vanuit huis kunnen worden uitgevoerd. Wat we hieronder gaan beschrijven, is daar in feite het bewijs van. Om het in de praktijk te brengen, moet je gewoon iets binnen handbereik hebben dat in geen enkel huis of afgesloten plek ontbreekt: een muur!

Dat klopt, je hebt het goed begrepen: deze houding is een echt wondermiddel voor iedereen die wil ontspannen en tegelijkertijd voor zijn rug en vele andere aspecten van het lichaam wil zorgen. Waar hebben we het over? Simpel: de benen tegen de muur leunen, om een ​​rechte hoek te vormen met de rest van het lichaam, liggend op de grond op de rug. Klaar om meer te weten te komen over deze techniek?

via: Healthline

Neem om te beginnen een kussen of een opgerolde deken en leg deze onder je heupen. Dit bevordert meer flexibiliteit en betere ondersteuning zodra je je benen verticaal op de muur hebt gestrekt. Hetzelfde geldt, indien nodig, voor de nek en het gedeelte onder de knieën: als je op die punten ondersteuning nodig hebt, kun je die toevoegen. Het is ook belangrijk om te proberen het bekken zo dicht mogelijk bij de muur te krijgen.

Dat gezegd hebbende, moet je gewoon ontspannen en proberen de positie ongeveer 15-20 minuten vast te houden, mogelijk zonder al te veel te bewegen, maar gewoon regelmatig in- en uitademen. Makkelijk, toch? Het is een vrij veel voorkomende beweging in yoga (het wordt Viparita Karani genoemd in het Sanskriet), en ook erg populair bij iedereen die zowel fysieke als mentale voordelen moet ervaren. En nu we het er toch over hebben, hieronder willen we alle positieve dingen opsommen die je kunt bereiken door je benen in deze pose te zetten.

  • Het is goed voor de geest, het vermindert stress, angst en bevordert ontspanning
  • Het verbetert de gezondheid van het hart omdat het een betere doorbloeding bevordert en de bloedsomloop helpt door de druk in evenwicht te houden
  • Het wordt aangeraden bij vermoeide benen, krampen, spataderen of gezwollen voeten
  • Het verlicht lage rugspanning, rugpijn en pijn gerelateerd aan ischias. Het kan bovendien helpen de houding te verbeteren
  • Het kan helpen bij migraine en spijsverteringsproblemen
Advertisement

Kortom: gezien dit brede scala aan voordelen is het zeker het proberen waard, nietwaar? We herinneren je eraan dat, als je deze houding gedurende lange tijd aanhoudt, je een tintelend gevoel in de benen en voeten kunt krijgen: dit is een volkomen normaal gevolg, dat kan worden opgelost door simpelweg de knieën naar de borst te buigen voordat je terugkeert met de benen naar de muur.

Zoals we ons in deze gevallen altijd moeten herinneren, is dit artikel alleen voor informatieve doeleinden en kan het het advies van een arts niet vervangen. Voor elk probleem of elke pathologie is het altijd goed om contact op te nemen met een specialist.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt