Ze winnen 2 miljoen pond in de loterij maar blijven werken: "we willen een voorbeeld zijn voor onze kinderen" - Curioctopus.nl
x
Ze winnen 2 miljoen pond in de loterij…
Ze zijn al jaren vriendinnen en dan ontdekken ze dat ze zussen zijn: het ongelooflijke verhaal van deze twee vrouwen Waarom vind je de selfies die je maakt niet leuk? Er is een reden, en de psychologie vertelt ons welke

Ze winnen 2 miljoen pond in de loterij maar blijven werken: "we willen een voorbeeld zijn voor onze kinderen"

02 December 2021 • Door Janine
531
Advertisement

Wat zou je doen als je erachter zou komen dat je £2 miljoen in de loterij hebt gewonnen? Als we nadenken over de mogelijkheid om de loterij te winnen, is het eerste idee dat in ons opkomt dat we ons leven overhoop halen, vooral als we het geluk hebben een astronomisch bedrag te winnen. Ineens betekent miljonair zijn je leven herformuleren en plannen maken: je baan opzeggen, verhuizen, kopen wat je maar wilt. Zou je blijven werken? De meesten van ons zouden geen twijfel hebben: ze zouden hun baan onmiddellijk opzeggen. Andrea Law en haar man Mike hebben echter besloten een andere keuze te maken.

via: BBC
foto: flickr

Andrea en Mike ontdekten op een dag dat ze miljonair waren geworden dankzij een loterijwinst. Deze overwinning heeft hun leven zeker verbeterd en hen meer zekerheid en stabiliteit gegarandeerd, maar blijkbaar heeft het het niet veranderd: het paar heeft er in feite voor gekozen om te blijven werken. Ze namen deze beslissing om een ​​specifieke reden: om het goede voorbeeld te geven aan hun kinderen. Andrea heeft namelijk besloten haar rol als manager op marketinggebied te blijven vervullen, terwijl haar man Mike op school wil blijven lesgeven. Het stel heeft nooit een gemakkelijk leven gehad: ze leerden elkaar kennen op de universiteit en hebben altijd hard gewerkt om hun dromen waar te maken.

De opofferingen en inspanningen die voor henzelf en voor hun kinderen zijn gedaan, hebben echter - in de loop van de tijd - hun vruchten afgeworpen. Andrea bekeek de winnende nummers op haar mobiel: nadat ze ze had vergeleken met die op haar lot, ontdekte ze de ongelooflijke waarheid. De vrouw, ongelovig, controleerde het lot meerdere keren: "Ik heb het Mike niet meteen verteld omdat ik bang was dat hij in een heg zou eindigen terwijl hij de kinderen naar school bracht. Het leek de langste reis ooit terwijl ik op hem wachtte tot hij thuis kwam, ondanks dat het een reis van slechts vier minuten is".

Mike en Andrea wonnen £2 miljoen, maar besloten toch hun baan niet op te zeggen en bescheiden te blijven leven. Ze willen de waarden van opoffering en werk doorgeven aan hun kinderen. Ze zullen zeker in staat zijn om meer plezier te beleven, maar geen van beiden zal hun leven op zijn kop zetten. Het echtpaar zei: "Het betekent gewoon dat we eerder en samen met pensioen kunnen gaan. We hebben zo hard gewerkt sinds de universiteit. We hebben gespaard voor ons huis en willen het goede voorbeeld geven voor onze kinderen. De ethiek van waarde is cruciaal voor ons en ze weten dat ze naar school moeten en hard moeten werken."

En jij? Zou jij zijn blijven werken of zou je ervoor hebben gekozen om je leven te veranderen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt