Twee gescheiden moeders gaan samenwonen: een keuze die enorme voordelen met zich meebrengt

Janine image
door Janine

01 Juni 2023

Twee gescheiden moeders gaan samenwonen: een keuze die enorme voordelen met zich meebrengt
Advertisement

Er wordt gezegd dat vrienden elkaar constant steunen, ze zijn in staat om de moeilijkheden van de ander te begrijpen en onmiddellijk te helpen, vaak hoeven ze niet eens te praten, met een enkele blik begrijpen ze elkaar en staan ​​​​ze klaar om elkaar te troosten en te ondersteunen. Deze relatie blijft bestaan, zelfs als je eenmaal ouders bent geworden, zozeer zelfs dat wanneer er problemen zijn met de partner, zoals een echtscheiding, begint af te vragen of het niet beter zou zijn om je kinderen samen met de vriend of vriendin op te voeden.

Het is precies de twijfel waarmee de twee moeders, protagonisten van het verhaal, worden geconfronteerd, die echter alle aarzelingen van de kwestie achter zich hebben gelaten en hebben besloten om samen te gaan wonen. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Washington Post

Advertisement
Holly Harper/ Linkedin

Holly Harper/ Linkedin

Holly Harper en Herrin Hopper zijn twee moeders die elkaar al vele jaren kennen, maar bovenal twee goede vriendinnen zijn, en allebei gescheiden. Nadat hun respectievelijke huwelijken waren geëindigd, besloten ze samen te gaan wonen, zodat ze de verantwoordelijkheden van het opvoeden van hun kinderen konden delen. De twee vrouwen beweren in een platonische relatie te leven met als doel elkaar te steunen. Dus besloten ze een huis met meerdere verdiepingen te kopen in Maryland (Verenigde Staten), dat 835.000 dollar (770.000 euro) kostte. Holly en haar 10-jarige dochter wonen op de eerste verdieping, terwijl Herrin en haar twee kinderen, een 10-jarige jongen en een 15-jarig meisje, op de tweede verdieping wonen.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De bovenste verdieping van hun huis is leeg gelaten, zodat deze als gemeenschappelijke ruimte kan worden gebruikt. De neiging van alleenstaande moeders om een huis met vriendinnen te kopen, neemt elk jaar toe, omdat ze op deze manier niet alleen gemakkelijker een appartement kunnen betalen, omdat ze alle kosten delen, maar zich ook gesteund voelen in het beheer van hun kinderen.

Teemu008/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Teemu008/Wikimedia Commons - Not the actual photo

"We geloven dat we een soort dorp nodig hebben voor alleenstaande moeders - benadrukken de twee vrouwen -, en dit is wat we doen. We moeten elkaar steunen en dit is wat we willen doen, elkaar helpen onze kinderen groot te brengen. We hebben een paradijs gecreëerd voor de kinderen en voor de moeders. Als je gaat scheiden zijn er veel kosten en kunnen de kinderen psychische gevolgen ondervinden, op deze manier weten we veel problemen te voorkomen".

Wat vind je hiervan?

Advertisement