Een vrouw geeft haar zoon een veganistisch dieet en hij overlijdt door gebrek aan voedingsstoffen

Janine image
door Janine

20 Mei 2023

Een vrouw geeft haar zoon een veganistisch dieet en hij overlijdt door gebrek aan voedingsstoffen
Advertisement

De dood van een kind is een van de grootste tragedies die kunnen gebeuren, maar er zijn gevallen waarin de omstandigheden de gebeurtenis nog schrijnender maken: wanneer de fout in feite wordt toegeschreven aan een ouder, lijkt het echt ongelooflijk dat het echt had kunnen gebeuren. Het leven schenken aan een kind betekent koste wat het kost dit leven behouden, maar het nieuws staat vol met gebeurtenissen waarin precies het tegenovergestelde gebeurt, zoals degene waar we het over hebben en die betrekking heeft op een veganistische moeder die, volgens de straf van levenslange gevangenisstraf, het kind niet voldoende voedde, dat daarom stierf.

via New York Post

Advertisement
 FOX 4 Now/Youtube screenshot

FOX 4 Now/Youtube screenshot

Sheila O'Leary, een 40-jarige Amerikaanse moeder van drie kinderen, werd schuldig bevonden aan de dood van haar zoon Ezra in 2019 vanwege ondervoeding gerelateerde oorzaken. Tijdens de groei- en ontwikkelingsfase is het essentieel voor kinderen om een โ€‹โ€‹compleet dieet te volgen dat alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat: waaronder eiwitten, verantwoordelijk voor de vorming van enzymen, hormonen en weefsels. Hoewel sommige plantaardige bronnen dit kunnen leveren, kan het uitsluiten van bepaalde voedingsmiddelen en het afzien van een supplement tot ernstige problemen leiden.

De vrouw, die een veganistisch dieet volgde, besloot hetzelfde dieet ook toe te passen op haar kinderen, tot de jongste stierf: met 18 maanden woog hij slechts 8 kilo en kreeg hij uitsluitend moedermelk, fruit en rauwe groenten.

Advertisement

De jury in Cape Coral, in Florida, vond haar schuldig aan de dood van het kind, die dus zou hebben plaatsgevonden als gevolg van complicaties veroorzaakt door ondervoeding, en veroordeelde haar tot levenslange gevangenisstraf. Volgens artsen had Ezra een week niet gegeten voordat hij stierf. De ouders waarschuwden 911 toen ze ontdekten dat hun zoon was gestopt met ademen.

Zowel Sheila als haar man, Ryan Patrick, stonden voor zes aanklachten. De andere twee kinderen, 5 en 3 jaar oud, waren ook getroffen door ondervoeding.

Het hoofd van de Special Victims Unit van de openbare aanklager, Francine Donnorummo, zei: “Ze nam beslissingen die een einde maakten aan het leven van haar zoon. Het is een onbezonnen minachting voor het menselijk leven."

Advertisement