Kind vernietigt $1.300 aan make-up in een winkel: de moeder rent weg en zorgt voor veel ophef

Janine

08 Juni 2021

Kind vernietigt $1.300 aan make-up in een winkel: de moeder rent weg en zorgt voor veel ophef
Advertisement

Veel ouders weten het goed: in bepaalde situaties is het echt moeilijk om kinderen in de gaten te houden. Een paar seconden afleiding kan al voldoende zijn om voor de meest ondenkbare calamiteiten en rampen te staan. Dit overkwam ook de moeder, hoofdrolspeelster, samen met haar zoon, van een episode waar, eenmaal gedeeld op internet, veel over werd gepraat.

Wat is er gebeurd? Simpel, en volgens sommigen ook behoorlijk schandalig: een kind dat met zijn moeder in een winkel van Sephora was, vernielde letterlijk een vitrine met zo'n vijftig stuks aan make-up, met een schade van zo'n 1.300 dollar. Bij het zien van wat er gebeurde, nam de vrouw het kind mee en samen renden ze letterlijk weg.

via The Sun

Advertisement
Brittney Nelson/Facebook

Brittney Nelson/Facebook

Brittney Nelson, een visagiste uit Augusta, in Georgia, vertelde het verhaal. Toen ze de stand naderde met de cosmetica van verschillende kleuren, kon ze niet anders dan opmerken wat er was gebeurd. Oogschaduw en blusher lagen overal verspreid, het palet dat ze bevatte was praktisch vernietigd. Voor ze het zich realiseerde, zag Brittney de vrouw en haar zoon de winkel uit rennen.

Hoogstwaarschijnlijk vond het kind, in een moment van afleiding van zijn moeder, het het beste om met dure cosmetica te spelen, net toen niemand keek. In plaats van zich te verontschuldigen of te proberen er iets aan te doen, vluchtte de moeder en liet ze aanzienlijke schade achter.

Toen Brittney foto's van het vernietigde display op Facebook deelde, maakte ze van de gelegenheid gebruik om moeders en ouders in het algemeen uit te nodigen om de verantwoordelijkheid te nemen en toezicht te houden op hun kinderen op plaatsen zoals die winkel. Het duurde niet lang voordat de reacties van webgebruikers losbarsten, vrijwel allemaal waren ze het erover eens dat ze het gedrag van de vrouw als “onbeschoft”, “onverantwoordelijk” en “egocentrisch” beschouwden, die, volgens wat zij zeiden, had moeten letten op de handelingen van het kind, zowel voor als na het incident.

Kolforn/Wikimedia - Not the actual photo

Kolforn/Wikimedia - Not the actual photo

Geïntrigeerd door de make-up die voor klanten ter beschikking stonden om uit te testen, dacht het kind misschien dat het kleuren waren om met de vingers te gebruiken, en van daaruit is het allemaal ontstaan. Brittney zelf, zowel een moeder als een visagiste, zei dat wanneer ze haar dochter meeneemt naar de winkel, ze de regel van "handen in de zakken" stelt en probeert niet langer dan 10 minuten te blijven, en raadt iedereen aan om hetzelfde te doen.

Te midden van de kritische stemmen waren er ook mensen die Brittney beschuldigden van "mama-shaming", tegen alle ouders tot wie ze zich zou hebben gewend. Soms hebben moeders en vaders geen keus en moeten ze hun kinderen meenemen bij het winkelen, een situatie waarin echter aandacht nodig is. Wat vind jij? Is het de taak van ouders of winkelpersoneel om de orde te bewaren?

Advertisement