Deze echografiebeelden van de zwangerschap zijn viraal gegaan omdat ze je nachtmerries bezorgen

Janine image
door Janine

24 Mei 2023

Deze echografiebeelden van de zwangerschap zijn viraal gegaan omdat ze je nachtmerries bezorgen
Advertisement

Een van de meest ontroerende momenten van een zwangerschap is wanneer je naar de hartslag van je baby kunt luisteren en deze voor het eerst kunt zien, zij het via onduidelijke beelden die op een scherm worden weergegeven: de eerste echografie is ongetwijfeld een gebeurtenis vol gemengde sensaties, waardoor je het leven kunt observeren dat groeit in de buik van de toekomstige moeder. De ontwikkeling van de technologie maakt het echter mogelijk om deze beelden gedetailleerder te maken en naarmate de foetus zich ontwikkelt, kunnen ze onverwachte verrassingen bevatten, zelfs angstaanjagend voor degenen die ze observeren.

via DailyMail

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Het is niet ongebruikelijk dat ouders de eerste foto's van hun baby op sociale media plaatsen, terwijl deze nog opgerold en onbewust in de baarmoeder zit: als dit delen gewoonlijk tederheid en emotie opwekt, zijn de MRI's in kwestie viraal gegaan vanwege hun vermogen om echte nachtmerries te veroorzaken. De reden? Magnetische velden en radiogolven hebben gezichten laten zien met allesbehalve engelachtige trekken, en hebben internetgebruikers geschokt.

Dit type onderzoek wordt gevraagd om eventuele afwijkingen in de hersenen, het lichaam of de ruggengraat van de foetus te evalueren, zoals vermeld door het Kinderziekenhuis van Philadelphia, maar de beelden die ze kunnen reproduceren, kunnen degenen die ze nog nooit eerder hebben gezien echt afschrikken. Velen hebben deze kinderen zelfs vergeleken met buitenaardse wezens en kleine demonen, in de hoop dat de reproducties niet getrouw of echt zijn, en daarom raden veel artsen moeders af om ze te bekijken. "Ik had een MRI toen ik 8 1/2 maand zwanger was en ze wilden me de scan niet laten zien, nu begrijp ik waarom", schreef een gebruiker.

Advertisement

Na de publicatie van de afbeeldingen van een project dat werd ondersteund door de Harvard Medical School, werden controles uitgevoerd om hun waarheidsgetrouwheid te controleren, om te bevestigen dat ze absoluut echt zijn. Twitter-gebruiker @ZiziFothSi schreef provocerend dat "de echte reden dat ze MRI's tijdens de zwangerschap ontmoedigen, is omdat mensen dan zouden beseffen dat ze nachtmerrieachtige demonen herbergen en terecht doodsbang zouden zijn."

Kortom, als tijdens de zwangerschap een MRI nodig is, is het advies duidelijk: om goed te kunnen blijven slapen, is het beter om niet naar de beelden te kijken en te wachten op de komst van de baby om het voor het eerst te zien. Welke invloed hebben deze beelden op jou?

Advertisement