Ze geneest spontaan van een permanente hersenschade: artsen noemen het een wetenschappelijk wonder

Janine image
door Janine

27 Juli 2022

Ze geneest spontaan van een permanente hersenschade: artsen noemen het een wetenschappelijk wonder
Advertisement

Wanneer onaangename medische aandoeningen en ziekten kinderen treffen, is het nog moeilijker te verdragen en accepteren. Gelukkig overleeft soms niet alleen de hoop, maar wordt ook het ondenkbare werkelijkheid, grenzend aan een medisch wonder. Waar we het in dit artikel over hebben, is het verhaal van een blind Engels meisje dat, tegen alle verwachtingen in, erin slaagde haar gezichtsvermogen terug te krijgen ondanks "permanente hersenbeschadiging" en alle vaardigheden te ontwikkelen die in haar toestand ondenkbaar waren.

via The Times

Advertisement

3 weeks today until Fundraising gig for Evie-Mae and as you can see, Evie-Mae is excited! 💖 Please keep...

Pubblicato da Amy Geurts su Domenica 26 giugno 2022

Het begon allemaal toen Evie-Mae Geurts een hevige verkoudheid kreeg, waardoor haar ogen rood en gezwollen werden. Haar moeder Amy besloot haar naar het ziekenhuis te brengen, waar de artsen haar heel slecht nieuws gaven: haar dochter vertoonde geen visuele reacties en was daarom blind.

Bovendien leek het hoofd van het meisje ook opgezwollen, een symptoom van een aandoening die hydrocephalus wordt genoemd, oftewel de aanwezigheid van vocht in de hersenen. De artsen deelden hun vermoedens met de ouders en voegden eraan toe dat Evie-Mae misschien niet kon lopen en praten en ook niet kon zien. Amy zei dat ze wist wat hydrocephalus was, "omdat mijn broer het heeft. Ik dacht dat ze daarom niet kon zien, maar ze vertelden me dat ik het mis had."

Bij gebrek aan een precieze diagnose kon de vrouw geen toevlucht nemen tot gerichte behandelingen voor haar dochter, totdat een neurochirurg bevestigde dat het inderdaad hydrocephalus was. Amy keerde terug naar de eerste hulp en eiste dat haar dochter werd onderzocht. Tien uur later onderging het meisje een operatie om een ​​shunt in te brengen die vloeistof van de hersenen naar de blaas kon verplaatsen. De hoge hersendruk was namelijk echt gevaarlijk.

Advertisement

Sindsdien heeft Evie-Mae haar eigen weg van herstel ingeslagen, totdat ze na ongeveer een jaar weer kon zien. Op tweejarige leeftijd begon ze te lopen en vervolgens te praten. Op een gegeven moment begon ze echter hoofdpijn te krijgen, dus verdere controle was noodzakelijk. En hier gebeurde de buitengewone gebeurtenis: bij het controleren of de shunt was geblokkeerd, realiseerden de artsen zich dat de hydrocephalus simpelweg was verdwenen en dat het meisje volledig was genezen. Het was de shunt die de hoofdpijn veroorzaakte en omdat deze niet langer nodig was, werd deze verwijderd.

"Nu leeft ze zonder shunt, praat, loopt en leert snel,” zei Amy blij. “Ze begrijpen niet hoe het mogelijk is: ze is met alles te laat geweest en nu is ze ineens ver vooruit. Ze is een buitengewoon en zeer moedig kind."

Artsen hadden dan ook nog nooit iemand anders spontaan zien herstellen van hydrocephalus. Het geval van Evie-Mae lijkt dus echt een wetenschappelijk wonder te zijn.

Advertisement