Een paranormaal team maakt een foto van een oud psychiatrisch ziekenhuis: er staat een kind voor het raam

Janine image
door Janine

30 Mei 2022

Een paranormaal team maakt een foto van een oud psychiatrisch ziekenhuis: er staat een kind voor het raam
Advertisement

Zijn wij degenen die geïnspireerd zijn door wat we zien op tv en in de bioscoop of zijn het de films die de ervaringen van het dagelijks leven imiteren? In dit specifieke geval hebben we het over het paranormale en scènes die doen denken aan veel van de beste horrorfilms. Zijn de engste scènes de vrucht van de verbeelding van de regisseurs of geïnspireerd door echte gebeurtenissen? De vraag rijst spontaan na het zien van de foto die is genomen en gepubliceerd van een mysterieus kind dat voor het raam van een verlaten psychiatrisch ziekenhuis verscheen...

via Mirror

Advertisement

Het team van Paranormal Supernatural Investigations Ireland, een lokale vereniging die sinds 2019 "verrassend bewijs van paranormale activiteiten heeft vastgelegd door middel van EVP, foto's en video's", ging naar het Our Lady's Psychiatric Hospital in Ennis, in Ierland, actief van 1868 tot 2002.

Tijdens het bezoek stuitten de onderzoekers op de figuur van een kind dat vanuit het gebouw door een raam naar buiten tuurde. Dus namen ze deze angstaanjagende foto en deelden deze op hun sociale media-account, met het bijschrift: "Een zeer interessante foto genomen bij Ennis Asylum. De meeste mensen die het psychiatrisch ziekenhuis van Our Lady’s in Ennis kennen, zullen hetzelfde zeggen: het is een zeer verontrustend gebouw waar iedereen zich ongemakkelijk bij voelt. Laten we eerlijk zijn, mensen werden in deze louche faciliteit opgenomen in het ziekenhuis om weggestuurd te worden van gedachten en het zicht. Je had hier makkelijk terecht kunnen komen door problemen met de familiale erfenis of relaties.”

Onderzoekers stellen dat de figuur van een geest zou kunnen zijn en dat het psychiatrisch ziekenhuis destijds en dus twintig jaar geleden overvol was. In 1986 huisvestte het meer dan 600 patiënten.

Advertisement

"Het merendeel van het personeel woonde en huisvestte hun families in het ziekenhuis, dat een grote werkgever en inkoper van lokale producten vertegenwoordigde in een tijd dat economische activiteit in de stad schaars was. Er was een verschrikkelijke gedocumenteerde overbevolking met een paar centimeter afstand tussen de patiëntenbedden op een afdeling van 70 mensen. In het ziekenhuis zijn ook farmacologische proeven gedaan."

De geposte foto leverde veel reacties op, waaronder: "Ik ben een paar keer in dit gebouw geweest en ik heb altijd dat rare gevoel gehad dat er een bepaalde aanwezigheid was."

Wat vind je van deze verontrustende afbeelding?

Advertisement