Op 5-jarige leeftijd werd ze verkozen tot "mooiste meisje ter wereld": vandaag is ze nog steeds prachtig

Janine image
door Janine

02 Juni 2023

Op 5-jarige leeftijd werd ze verkozen tot "mooiste meisje ter wereld": vandaag is ze nog steeds prachtig
Advertisement

Het idee van schoonheid is absoluut subjectief en wat de een mooi vindt, vindt de ander misschien niet mooi. Kortom, smaken verschillen, maar tegenover een objectief mooi persoon kan men het niet oneens zijn, zoals in het geval van het Franse model Thylane Blondeau. Geboren in 2001, werd ze op vijfjarige leeftijd door het tijdschrift Vogue Enfants uitgeroepen tot "het mooiste meisje ter wereld", wat het begin van haar carrière markeerde. Hoe werd ze toen ze opgroeide? Heeft ze haar ongelooflijke schoonheid behouden? Laten we er samen achter komen.

via Expat Guide Turkey

Advertisement
Thylane Blondeau - Most Beautiful/Facebook

Thylane Blondeau - Most Beautiful/Facebook

Schoonheid komt voort uit een reeks kenmerken, waaronder persoonlijkheid, intelligentie en manieren van doen. Maar wat bepaalt objectief iemands puur esthetische schoonheid? Ongetwijfeld de symmetrie van het gezicht, de delicate gelaatstrekken, de kleuren van de ogen en het haar, de gratie van de bewegingen, alle aspecten die niet ontbraken bij het babymodel Thylane Blondeau, die op slechts vijfjarige leeftijd werd uitgeroepen tot het mooiste meisje ter wereld.

Advertisement
Thylane Blondeau/Facebook

Thylane Blondeau/Facebook

Het kleine meisje, geboren in Aix-en-Provence, in Frankrijk, op 5 april 2001, begon na het behalen van deze prestigieuze titel aan een modellencarrière en kwam zonder te stoppen op de catwalk voor modehuizen zoals Jean-Paul Gaultier. Op tienjarige leeftijd bevond ze zich in het middelpunt van talloze controverses, na een fotoshoot waaraan ze had deelgenomen: volgens het publiek waren de kleding en make-up die voor haar waren gekozen eigenlijk meer geschikt voor een volwassen vrouw in plaats van een meisje, zij het een model.

In de loop van de tijd heeft haar carrière echter een glorieuze opkomst doorgemaakt samen met haar schoonheid, die geen tekenen van afname vertoont: na twintig jaar blijft Blondeau steeds mooier worden en de belangrijkste catwalks betreden.

Ondanks de kritiek die werd ontvangen vanwege haar voortijdige start in dit beroep en daardoor in de schijnwerpers, blijft de jonge vrouw haar droom najagen, ongeacht de controverse.

In 2018 herwon ze de titel die ze op haar vijfde had gekregen, waarmee ze de ranglijst van de jaarlijkse TC Candler-nominaties beklom, die de mooiste gezichten van het jaar kiest. Haar ster blijft daarom steeds helderder schijnen, terwijl haar onbetwistbare schoonheid blijft verblinden.

Is ze niet prachtig?

Advertisement