Voordat ze gaat bevallen, zegt ze tegen haar man dat hij haar moet redden in plaats van haar zoon in geval van complicaties

Janine image
door Janine

15 Maart 2023

Voordat ze gaat bevallen, zegt ze tegen haar man dat hij haar moet redden in plaats van haar zoon in geval van complicaties
Advertisement

De zwangerschap is een van de belangrijkste momenten in het leven van een vrouw, maar zoals elke delicate situatie brengt het niet alleen een bron van extreme vreugde, maar ook wat zorgen met zich mee. Niet alle zwangerschappen verlopen in feite vreedzaam en vooral het moment van bevalling kan angst en paniek opwekken. Helaas treden soms onvoorspelbare complicaties op, waarbij zowel de moeder als het kind betrokken kunnen zijn. Als het waar is dat het moederinstinct ertoe aanzet om je kinderen te beschermen ten koste van je eigen leven, was dit niet het geval voor de vrouw waar we het over gaan hebben: vooruitdenkend aan het langverwachte moment vroeg ze haar man om haar te redden voor het geval zich problemen voordoen.

via BuzzFeed

Advertisement

Kiezen tussen twee levens is iets onmogelijks, maar sommigen werden geconfronteerd met deze vreselijke beslissing. Laten we denken aan die mannen die wachten om vader te worden, maar die door complicaties in de verloskamer moeten begrijpen welke weg ze moeten inslaan. Anabel Morales heeft deze last van haar man genomen en haar wil verduidelijkt voordat een dergelijke mogelijkheid zich voordoet.

In feite dacht de 25-jarige vrouw, ondanks een zwangerschap zonder obstakels, over deze mogelijkheid na en communiceerde ze haar voornemen aan haar echtgenoot: als er zich problemen voordoen tijdens de bevalling, wil ze dat haar leven wordt gered ten koste van dat van het kind. Als het gezondheidspersoneel de man dus op een kruispunt had geplaatst, had hij zonder aarzelen zijn vrouw moeten kiezen.

Advertisement

"Als de arts op het moment van de bevalling zegt dat je moet kiezen tussen mij of de baby, red mij dan alsjeblieft. Ik wil niet dat Ethan opgroeit zonder moeder en ik wil niet dat je twee kinderen alleen moet opvoeden terwijl je rouwt om je vrouw”, schreef ze naast foto's van haar in het ziekenhuis, op het punt te bevallen.

Morales deelde haar mening met gebruikers, wat tot nogal wat controverses leidde. Als sommigen haar beslissing steunden, beschuldigden velen haar van egoïsme. Anderen hebben echter begrip getoond, ook al hadden ze nooit dezelfde beslissing kunnen nemen. De meeste mannen stonden echter aan haar kant en lieten opmerkingen achter als: "Ik zou je redden. We kunnen nog een baby krijgen, maar jou niet.”

De bevalling verliep in ieder geval goed en zowel Anabel als Ethan maken het goed. Wat is jouw mening over het verzoek van de vrouw aan haar man?

Advertisement