Man is gedwongen zijn ex-vrouw te betalen voor al het onbetaalde huishoudelijk werk

Janine image
door Janine

29 April 2023

Man is gedwongen zijn ex-vrouw te betalen voor al het onbetaalde huishoudelijk werk
Advertisement

Aan een groot deel van de liefdesverhalen komt een einde. Wanneer een stel echter uit elkaar gaat, zijn de implicaties beslist kleiner dan wanneer een echtpaar deze keuze maakt, vooral als er kinderen in het spel zijn. Er zijn veel redenen die tot een dergelijke beslissing leiden, waarschijnlijk zijn de gevoelens die tot een verbintenis had geleid, verdwenen.

Een fundamentele figuur in de echtscheiding tussen echtgenoten wordt de rechter. In het verhaal dat we gaan vertellen, dwong deze laatste de man om zijn ex-vrouw te betalen voor al het huishoudelijk werk, wat zij onbetaald deed. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Insider

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Ivana Moral is een 48-jarige Spaanse vrouw die in 1995 met haar man trouwde. Maar na 25 jaar huwelijk vervaagde de liefde tussen hen en besloten ze te scheiden. De man is eigenaar van een sportschool en dankzij zijn activiteit is hij erin geslaagd zijn vermogen te vergroten door dure auto’s en grond voor de productie van olie aan te schaffen.

Toen de twee trouwden, tekenden ze een overeenkomst van huwelijkse voorwaarden, wat betekende dat de man in geval van scheiding hun huis en gemeenschappelijk bezit met haar zou delen, maar zijn rijkdom zou behouden. Dit alles zou zijn gebeurd als rechter Laura Ruiz Alaminos niet had ingegrepen en de ex-man gedwongen had om een ​​pensioen van 500 euro per maand aan Ivana uit te betalen, evenals 400 en 600 euro aan haar twee dochters van 14 en 20 jaar. Hij gaf haar een vergoeding van ongeveer 200.000 euro voor 25 jaar onbetaald huishoudelijk werk.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

“Ik heb mijn man altijd gesteund in zijn werk en in het gezin. Hij gaf me nooit toegang tot zijn financiële zaken, alles stond op zijn naam. Toen hij de scheiding aanvroeg, kreeg ik aanvankelijk de helft van het huis toegewezen, maar niets meer. In al die jaren heb ik niets anders gedaan dan mezelf wijden aan huishoudelijk werk, ik had geen bezittingen".

Juist om deze reden wilde de rechter dat de man Ivana een vergoeding zou geven voor het 25 jaar huishoudelijk werk, maar vooral omdat haar door haar exclusieve toewijding aan het huis en het gezin elke mogelijke carrière werd ontnomen.

Ivana legde uit dat ze besloot haar verhaal aan de media te vertellen om vrouwen te laten zien dat ze de jaren die ze zich uitsluitend aan het huis hebben gewijd, kunnen terugvorderen.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement