Als ze aanbelt, gelooft geen enkele klant haar: deze vrouw doet typisch mannenwerk

Janine image
door Janine

13 Augustus 2023

Als ze aanbelt, gelooft geen enkele klant haar: deze vrouw doet typisch mannenwerk
Advertisement

Van jongs af aan wil iedereen zijn droombaan hebben. De fantasie van kinderen kent echter, zoals we weten, geen grenzen en het kan gebeuren dat ze in de toekomst zeer extravagante, zo niet bijna onmogelijke klussen willen uitvoeren. Desondanks zijn er mensen die op dit pad doorgaan totdat ze hun doel hebben bereikt. Te vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen beroepen die vrouwen kunnen doen en beroepen die mannen kunnen uitoefenen. Maar zo zou het niet moeten zijn, en ook al is er een structureel verschil, iedereen is vrij om zijn droom na te streven en het werk te kunnen doen dat hij of zij wil.

Vaak lijkt het er echter op dat vrouwen sommige beroepen niet kunnen uitvoeren, omdat ze als mannelijk worden beschouwd. Desondanks zijn er mensen die stereotypen verwerpen en het werk doen waar ze van houden. Zoals de vrouw in het verhaal dat heeft besloten om typisch mannenwerk te doen. Laten we eens kijken wat het is.

via France 3

Advertisement
kellycz67/Instagram

kellycz67/Instagram

Kelly Cruz is een 29-jarige vrouw die nooit bang is geweest om haar handen vuil te maken, maar bovenal altijd heel goed heeft geweten wat ze in haar leven wilde doen. Toen haar familie haar vroeg welk beroep ze wilde uitoefenen, dacht ze geen seconde na. Hoewel haar droombaan altijd in verband werd gebracht met mannen, koos ze ervoor om stereotypen te bestrijden.

Advertisement
kellycz67/Instagram

kellycz67/Instagram

Kelly heeft besloten haar werk op sociale media te laten zien. Ze is niet bang om zichzelf te laten zien op het werk en laat al haar vrouwelijkheid zien, ook al is wat ze doet meestal een typisch mannenberoep. Als ze naar de huizen van klanten gaat, kunnen ze zelfs niet geloven dat ze daar is voor de werkzaamheden.

kellycz67/Instagram

kellycz67/Instagram

Haar beroep is dat van tegelzetter. Een van de fundamentele aspecten die zeker niet verwonderlijk is, is dat de jonge vrouw moest vechten om aan te tonen dat ze in staat was om een ​​typisch mannelijke beroep uit te oefenen. Ze slaagde erin om achter de schermen van haar werk te laten zien en tips en trucs voor doe-het-zelven te geven.

"Als een vrouw op een bouwplaats arriveert, neemt niemand haar serieus totdat ze bewijst dat ze het ook kan. Mijn boodschap is dat je moet volhouden, moet laten zien dat je het kunt. Het geheim is in jezelf geloven. Ik ben trots. Het is een sector die het moeilijk heeft om personeel te vinden, dus als je dat op een andere manier kunt laten zien, kan het zijn imago verbeteren.”

kellycz67/Instagram

kellycz67/Instagram

De vrouw wordt zeer gewaardeerd, zozeer zelfs dat ze veel positieve reacties kreeg: "een goed voorbeeld om in te spelen op vooroordelen, complimenten voor het delen van je passie!".

Wat denk jij ervan?

Advertisement