Juf verandert Vaderdag in "speciale persoon dag" om elke familie te respecteren

Janine image
door Janine

24 Maart 2023

Juf verandert Vaderdag in "speciale persoon dag" om elke familie te respecteren
Advertisement

Vaderdag is een speciale gelegenheid om de man die ons het leven heeft gegeven te eren en te vieren. Als het waar is dat we elke dag van onze ouders moeten houden en ze respecteren, stelt deze feestdag kinderen in staat om op een speciale manier al hun genegenheid te tonen voor degenen die hen ter wereld hebben gebracht. In moderne tijden hebben traditionele gezinnen echter gezelschap gekregen van de zogenaamde "regenboogfamilies", oftewel gezinnen die uit twee moeders of twee vaders bestaan. Deze sociale verandering is een Spaanse lerares niet ontgaan, die iets alternatiefs en origineels bedacht om haar klas aan te bieden, door haar leerlingen te vragen niet hun vader te vieren, maar gewoon hun “speciale persoon”.

via El Sol de Durango

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Niet iedereen is in staat gezinnen te accepteren die bestaan ​​uit mensen van hetzelfde geslacht, die zich soms nog steeds buitengesloten en gemarginaliseerd voelen. Sommigen tonen echter een duidelijke gevoeligheid voor regenboog gezinnen, zoals de lerares die heeft besloten "de regels te veranderen" op de school waar ze werkt in Spanje.

Ter gelegenheid van Vaderdag besloot de vrouw namelijk om de feestdag "dag van een speciale persoon" te hernoemen, omdat niet alle kinderen een man en een vrouw als ouders hebben, en ook denkend aan degenen die hun vader vroegtijdig hebben verloren of die om verschillende redenen geen contact met hem hebben. Zo liet ze haar leerlingen eer bewijzen aan wie ze maar wilden, zonder zich ongemakkelijk te voelen.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Zo communiceerde de leerkracht in de oudergroep, via audio op de WhatsApp-chat, dat de kinderen het "op een andere manier zouden vieren, want er zijn veel soorten gezinnen", verwijzend naar zowel eenoudergezinnen als gezinnen met twee moeders of vaders. Daarna vroeg ze de studenten om een ​​foto mee te nemen van hun favoriete persoon, zoals een grootvader, zus, neef, enz.

Niet iedereen was echter ingenomen met haar initiatief: sommige ouders reageerden heftig. Vooral een vader gedroeg zich nogal grof door een audio te sturen die al snel de ronde deed op sociale netwerken en de instemming van veel gebruikers wekte: "Geweldig antwoord!" en "We zullen de dag van de Leraar elimineren" waren enkele van de opmerkingen.

Wat denk jij ervan?

Advertisement