Moeder van 3 kinderen is verbijsterd als ze erachter komt hoeveel ze in een jaar uitgeeft aan haar kinderen

Janine image
door Janine

17 Juni 2023

Moeder van 3 kinderen is verbijsterd als ze erachter komt hoeveel ze in een jaar uitgeeft aan haar kinderen
Advertisement

Als men aan het woord familie denkt, is het gemakkelijk om het te associëren met het beeld van twee ouders vergezeld van een of meer kinderen en wanneer men besluit er een te stichten, wordt dit meestal gedaan om de liefde tussen de partners te bekronen. Er moet echter aan worden herinnerd dat het hebben van kinderen niet alleen betekent dat je een verlangen naar het ouderschap vervult, maar ook dat je een reeks veranderingen in alle aspecten van je bestaan ​​onder ogen moet zien en je moet voorbereiden om ze met de juiste instelling tegemoet te treden.

Onder de gebieden die er het meest bij betrokken zijn, is zeker de economische; kinderen vormen immers ook een aanzienlijke uitgavenpost voor het gezinsbudget en dit aspect wordt vaak sterk onderschat door de ouders, die in de problemen komen door de enorme uitgaven die de komst van een kind onvermijdelijk met zich meebrengt.

En als de meerderheid van de ouders er liever niet over nadenkt, is er iemand - zoals de moeder waarover we je gaan vertellen - die heeft besloten deze kosten tot in detail te berekenen, en onaangenaam verrast was.

via Newsweek

Advertisement
@LiviJay Fam/YouTube Screenshot

@LiviJay Fam/YouTube Screenshot

De gemiddelde jaarlijkse uitgaven van een gezin voor kinderen variëren van land tot land, maar de statistieken zijn het erover eens dat het een zeer belangrijk onderdeel van het gezinsbudget is. Dana Cirrone, een 33-jarige verpleegster en moeder van 3 kinderen, besloot om te proberen deze kosten uit te rekenen door de bedragen die aan voedsel, buitenschoolse activiteiten, verjaardagen en assistentie waren uitgegeven bij elkaar op te tellen, maar ontdekte tot haar schrik dat het bedrag rond de $50.000 ligt. Aangezien de werktijden van Dana zeer flexibel zijn, zijn de inkomsten van het hele huishouden ook dienovereenkomstig, en de kosten voor het onderhoud dekken in het slechtste geval een derde van hun inkomsten.

De vrouw deelde haar ontdekking op sociale media en ontdekte dat ze verschillende gegevens in de berekening was vergeten. "Ik denk dat ik de kosten een beetje heb onderschat", onthult ze. "De opmerkingen van andere gebruikers herinnerden me eraan dat ik geen rekening had gehouden met extra voorzieningen, de kosten van het runnen van een huis met vijf slaapkamers en medische rekeningen", concludeert ze, onthullend dat haar grootste verrassing de kosten voor voedsel waren: de kinderen zijn klein, maar ze eten zo veel!

Advertisement
@LiviJay Fam/YouTube Screenshot

@LiviJay Fam/YouTube Screenshot

De vrouw zei dat deze berekening haar en haar man John in staat zal stellen het gezinsbudget aan te passen, waardoor onnodige uitgaven worden beperkt. De reacties van gebruikers zijn contrasterend, van dankbaarheid tot woede. Velen hebben verklaard dat ze na deze onthulling nooit meer kinderen willen hebben, terwijl velen het ermee eens zijn en verklaren dat dit gemiddeld is.

Deskundigen onderstrepen het belang van de actie die Dana en haar man hebben ondernomen, waardoor we een duidelijk beeld krijgen van de algemene situatie en ook begrijpen welke kosten kunnen worden verlaagd ten gunste van andere, belangrijkere. Het hebben van een groot gezin is zeker erg duur, maar door het budget zorgvuldig op de juiste manier te beheren, kun je rustig en zonder problemen leren leven.

En jij, heb jij ooit uitgerekend hoeveel je uitgeeft aan je kinderen?

Advertisement