Transgender vader bevalt van zijn derde kind en deelt zijn ervaring met iedereen

Janine image
door Janine

26 Mei 2023

Transgender vader bevalt van zijn derde kind en deelt zijn ervaring met iedereen
Advertisement

In de afgelopen jaren heeft genderfluïditeit zich steeds meer verspreid en bevestigd, waarbij veel mensen zeggen dat ze zichzelf niet herkennen in een bepaald geslacht, waarbij sociale en relationele kenmerken van zowel mannen als vrouwen worden gecombineerd. Bovendien verspreiden bewegingen voor bewustwording van deze kwestie en voor acceptatie door deze individuen zich steeds meer.

Helaas is de weg nog lang, te vaak zijn er nog episodes van discriminatie, waarbij mensen uit de LHBT+-gemeenschap op verschillende niveaus worden veroordeeld, juist vanwege hun manier van zijn. Er zijn veel manieren waarop je bewustzijn en acceptatie van deze gemeenschap over de hele wereld kunt verspreiden en een jonge vader deed het door foto's van de geboorte van zijn derde kind te delen.

via Telemundo

Advertisement

Yuval Topper Erez is een jonge vader uit Israël die ervoor heeft gekozen om op een bijzondere manier bij te dragen aan het verspreiden van bewustzijn en acceptatie van de LHBT+-gemeenschap. De man heeft namelijk besloten om een ​​jaar na de gebeurtenis de foto's te delen van de geboorte van zijn derde kind, dat hij zelf thuis met een waterbevalling op de wereld heeft gezet. De man verklaart dat hij altijd van fotoshoots van de geboorte heeft gehouden en dat hij voor de geboorte van zijn kind besloot er zelf een te doen. Aanvankelijk hield hij deze foto's echter voor zichzelf, omdat hij ze een te persoonlijk moment vond.

"Eerst dacht ik dat ze alleen zouden dienen als een liefdevol aandenken voor mij en misschien voor mijn zoon, maar toen ik het resultaat zag, voelde ik de behoefte om ze te delen, omdat ze heel goed twee oorzaken vertegenwoordigen die mij dierbaar zijn: de normalisatie van thuisbevallingen en de normalisering van het bevallen van trans- of niet-binaire mensen”, zei hij.

Advertisement
Yuval-Topper Erez/Facebook

Yuval-Topper Erez/Facebook

Yuval verklaarde ook dat dit zijn vierde zwangerschap was, die hij uitdroeg na een derde die slecht afliep. Hij is niet de enige man die zo'n ervaring heeft gehad, maar helaas zijn er nog steeds veel mannen die zich laten beïnvloeden door taboes en discriminatie. Zich bewust van de grote impact die een dergelijk delen op hem zou hebben gehad ten tijde van zijn eerste zwangerschap, besloot Yuval uiteindelijk om deze gebeurtenis zelf te delen op sociale media, vooral vanwege de enorme moeilijkheden die deze gemeenschap in veel landen nog steeds ondervindt.

yuvaltoppererez/Instagram

yuvaltoppererez/Instagram

Zijn foto's hadden al snel een groot succes en veel mensen feliciteerden hem met zijn enorme moed om zo'n gebeurtenis het hoofd te bieden door het met iedereen te delen.

Wat vind jij?

Advertisement