Moeder geeft haar dochter borstvoeding in het zwembad, maar wordt gevraagd een afgelegen plekje te zoeken

Janine image
door Janine

06 Mei 2023

Moeder geeft haar dochter borstvoeding in het zwembad, maar wordt gevraagd een afgelegen plekje te zoeken
Advertisement

Als je ouder wordt, moet je constant voor een ander wezen zorgen, maar bovenal moet je in al hun behoeften kunnen voorzien, waar je ook bent of op welk moment van de dag dan ook. In de eerste jaren van het leven van de baby is het in het dagelijks leven van moeders en vaders normaal om de nacht wakker door te brengen, of in ieder geval vaak uit bed te komen, omdat het nodig is om de baby te troosten, te verschonen of te voeden.

De hoofdpersoon van het verhaal was woedend omdat terwijl ze in het zwembad was, haar werd verteld ergens anders heen te gaan om haar dochter borstvoeding te geven. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Chronicle Live

Advertisement
Rachel McCarey/Facebook

Rachel McCarey/Facebook

Rachel McCarey is een 39-jarige moeder die ervoor had gekozen om samen met haar eenjarige dochter Annie naar het zwembad van Haven Point Leisure Centre in South Shields, Engeland te gaan. Jammer echter dat terwijl ze daar was, haar werd verteld om ergens anders heen te gaan om haar baby borstvoeding te geven. Dit was haar al eerder overkomen, steeds op dezelfde plek, maar als ze bij die gelegenheid had besloten niets te doen, wilde ze dit keer het incident melden en de discriminatie van het moederschap benadrukken.

Toen ze voor de tweede keer terugkeerde naar het zwembad, vertelde een badmeester haar dat ze borstvoeding kon geven in het zwembad, maar dat ze naast de afvoer zou moeten gaan zitten. Geconfronteerd met dit verzoek besloot de vrouw een klacht in te dienen bij de South Tyneside Council, oftewel de gemeente die dat recreatiecentrum beheert.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Ik heb twee dochters, een van 7 en een van een jaar oud, dus ik geef al heel lang borstvoeding, en tot nu toe had niemand me ooit gevraagd om me te verplaatsen en mijn meisjes in een specifieke ruimte te gaan voeden. Toen mij werd gevraagd om te verplaatsen, voelde ik me ongemakkelijk en bedacht dat mijn dag verpest was. Ik kan niet geloven dat dit hun beleid is. We zouden openlijk borstvoeding moeten kunnen geven waar we maar willen. De Equality Act 2010 stelt dat een moeder borstvoeding mag geven waar ze maar wil. Door te zeggen dat ik moest verplaatsen, discrimineerde de directeur van het centrum mij en mijn kind openlijk."

Wat vind jij, is een vrouw vrij om borstvoeding te geven waar ze maar wil of had het zwembadpersoneel gelijk om haar te vragen om naar een meer afgelegen plek te gaan?

Advertisement