Ze wil haar pasgeboren dochter een neuscorrectie geven: haar man wordt boos en beledigt haar

Janine image
door Janine

20 April 2023

Ze wil haar pasgeboren dochter een neuscorrectie geven: haar man wordt boos en beledigt haar
Advertisement

Gewoonlijk is een kind in de ogen van de ouder de mooiste ter wereld: een echt meesterwerk dat geen gebreken vertoont en in zijn onvolmaaktheid ongelooflijk perfect is. Sommige mama's en papa's hebben echter meer objectieve ogen en, afgezien van de grenzeloze liefde voor het kind, bekritiseren ze het uiterlijk of bepaalde kenmerken. Dit was precies de reden voor de ruzie tussen de twee echtgenoten, die de man ertoe bracht zich op Reddit te uiten met de vraag of hij niet had overdreven tegenover de absurde wil van zijn vrouw, die de neus van hun pasgeborene niet mooi vindt.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Het kleine meisje bevindt zich na slechts 21 dagen leven al, geheel onbewust, midden in een verhit familieconflict, toen haar moeder besloot dat haar neus niet leek te voldoen aan haar schoonheidsnormen. De vader van het meisje wendde zich tot de community om meningen te vragen via een lange post: "Mijn dochter, ons tweede kind, is drie weken oud. Voor de zwangerschap werd bij mijn vrouw de diagnose gegeneraliseerde angststoornis en depressie gesteld, en in de dagen na de geboorte ervoer ze ongetwijfeld een postpartum depressie."

De gebruiker legde uit dat hun eerste kind veel op zijn vrouw lijkt: "Ze is een mooie vrouw, dus mijn zoon is ongelooflijk knap. Onze dochter daarentegen heeft iets meer overgenomen van de genetica van mijn familie." De haarlijn is namelijk identiek aan die van de vader, evenals de dunne lippen. "Haar neus is een beetje groter dan die van haar broer (ik heb een neus met een bobbel). Sinds haar geboorte heeft mijn vrouw bijna elke dag opmerkingen gemaakt over hoe verdrietig ze is dat ze mijn trekken heeft, ze gaat zelfs zo ver dat ze tegen haar zegt ’maak je geen zorgen, ik zal je een neuscorrectie laten doen zodra je oud genoeg bent.'" De vrouw voegde eraan toe dat ze haar esthetische kenmerken graag aan haar had willen doorgeven, aangezien alle vrouwen in haar familie mooi zijn, in tegenstelling tot die van haar vader, en dat het leven voor een onaantrekkelijk meisje moeilijk kan zijn.

"Tot gisteren pakte ik het rustig aan, met opmerkingen als 'wees aardig' en 'ontspan je’, maar vandaag heb ik er genoeg van en heb ik vijf minuten achter elkaar tegen haar geschreeuwd, zwaar vloekend. Ja, het leven voor meisjes is zwaar in deze wereld, vooral wanneer hun moeder alles over hun uiterlijk bekritiseert. Ze vertelt me ​​regelmatig hoeveel problemen haar moeder met haar psyche heeft gehad met soortgelijke opmerkingen, dus waarom doet ze hetzelfde met onze dochter?"

De hoofdpersoon van dit verhaal legde uit dat zijn vrouw "begrijpelijkerwijs gekwetst" was door zijn reactie en dat ze sindsdien niet meer praten. "Ik erken dat sommige van haar opmerkingen voortkomen uit haar angst/depressie en de invloed van haar moeder. Ik erken ook dat schreeuwen en mensen uitschelden zelden juist is. Ben ik te ver gegaan?"

Wat is jouw mening hierover?

Advertisement