Ze wordt voor het eerst zwanger op haar 15e en besluit op haar 18e dat ze geen kinderen meer wil

Janine image
door Janine

19 April 2023

Ze wordt voor het eerst zwanger op haar 15e en besluit op haar 18e dat ze geen kinderen meer wil
Advertisement

Er wordt gezegd dat het een grote vreugde is om kinderen ter wereld te brengen, maar als je besluit ouders te worden, moet je je bewust zijn van het pad dat je begint te bewandelen. Vanaf dat moment moet een groot deel van het leven aan de kleine worden gewijd en moet men zich ervan bewust zijn dat er vele nachten voorbij zullen gaan zonder slaap om voor het kind te zorgen. Juist om deze reden worden heel vaak kinderen geboren op het moment waarop iemands leven op de rit is.

De hoofdrolspeler van het verhaal dat we gaan vertellen, besloot echter op 15-jarige leeftijd een kind te krijgen en op 18-jarige leeftijd stelde ze vast dat ze geen kinderen meer wilde. Deze beslissingen van haar hebben haar in het middelpunt van talloze reacties en opmerkingen van mensen geplaatst: laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via The Sun

Advertisement

Tylar Fertuck, op sociale media bekend onder het pseudoniem tylarfertuckx, is een 19-jarig meisje dat haar leven dagelijks deelt met haar partner en haar twee kinderen op haar profielen. In een clip zei ze dat ze beide heeft gekregen toen ze nog een tiener was en toen ze 18 was, besloot ze dat ze geen kinderen meer wilde.

"Ik werd zwanger van Tessa toen ik 15 was - zei ze - maar ze werd geboren toen ik 16 was. Een jaar later werd de kleine TJ geboren. Ik was klaar met het krijgen van kinderen voordat ik 18 werd. Twee is genoeg, ik wil geen andere kinderen meer. Ik ben tevreden zo en ik weet zeker dat ik ze op de beste manier kan opvoeden".

Advertisement

Dat van kinderen is een kwestie die veel mensen na aan het hart ligt, in feite waren er veel gebruikers die tussenbeide kwamen door commentaar te geven op haar woorden en onderstreepten dat op deze manier haar jeugd verloren was gegaan, omdat kinderen moeten worden gekregen als je volwassen bent en economische stabiliteit hebt. "Je hebt er verkeerd aan gedaan, meid, je had moeten wachten. Voordat je kinderen krijgt, moet je zeker weten wat je wilt van je toekomst" en "je hebt je jeugd verpest".

Naast degenen die haar keuze bekritiseren, zijn er ook mensen die haar beslissing steunen: "het belangrijkste is dat je gelukkig en trots bent”, "Ik was 15 toen ik zwanger raakte van mijn baby, ik beviel op mijn 16e. Ik word morgen 19, ik ben nog nooit zo gelukkig geweest” of, nogmaals, “je hebt het goed gedaan, ik heb er verkeerd aan gedaan om niet eerder zwanger te worden”.

Wat vind jij?

Advertisement