Restaurant bekritiseerd omdat het geen veganistische opties op het menu heeft: "we zullen nooit van gedachten veranderen"

Janine image
door Janine

14 April 2023

Restaurant bekritiseerd omdat het geen veganistische opties op het menu heeft: "we zullen nooit van gedachten veranderen"
Advertisement

Een van de onderwerpen die in de loop der jaren steeds controversiëler wordt, is die van voeding. Sommige mensen hebben om ethische redenen of ook voor de bescherming van het milieu besloten om bepaalde voedselpaden te bewandelen en ervoor te kiezen om sommige gerechten uit hun dieet te schrappen. Er zijn er die hebben besloten geen vlees of vis meer te eten en er zijn er die ervoor hebben gekozen zich uitsluitend te voeden met producten van plantaardige oorsprong. Deze trends hebben er echter ook toe geleid dat restaurants zich hebben aangepast, zozeer zelfs dat ze ook veganistische en vegetarische alternatieven op het menu hebben geïntroduceerd.

Sommige etablissementen kiezen er echter nog steeds voor om zich niet aan te passen aan deze nieuwe filosofieën. Het restaurant waar we het over hebben werd zwaar bekritiseerd omdat het besloot geen veganistische opties op het menu te zetten. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Dailymail

Advertisement
The Kitchen at London House/Facebook

The Kitchen at London House/Facebook

The Kitchen in London House is een beroemd Engels restaurant dat, gezien het succes, heeft besloten een nieuwe locatie te openen genaamd The London House Bistro. Wanneer je een nieuwe zaak opent, probeer je het nieuws meestal te verspreiden via sociale media, door foto's van de gerechten te laten zien, om klanten te verleiden om het te proberen. Jammer echter dat in dit geval de reactie van gebruikers onverwacht was. Het restaurant had besloten een foto van de menukaart te publiceren, maar kreeg veel kritiek omdat er geen veganistische opties waren en alle gerechten ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten.

Tegenover de talloze protesten van gebruikers hebben de managers van het restaurant ervoor gekozen om niet te zwijgen. Dus besloten ze hun menu te ondersteunen en te verdedigen: "We hebben het avondmenu van ons nieuwe restaurant The London House Bistro gepubliceerd. Binnen enkele minuten gaven verschillende mensen commentaar op het gebrek aan veganistische opties. Ik verontschuldigde me beleefd en professioneel, maar ik legde uit dat we ons niet met veganisten bezig houden”, zeiden de eigenaren.

Advertisement
The Kitchen at London House/Facebook

The Kitchen at London House/Facebook

De uitleg van de eigenaren van het restaurant hebben, in plaats van de kritiek te sussen, ze alleen maar aangewakkerd. Op deze manier probeerde de eigenaar van het restaurant opnieuw zijn redenen uit te leggen, waarbij hij benadrukte dat ze hadden geprobeerd uitsluitend van plantaardige oorsprong gerechten aan te bieden, maar zelfs in dat geval kregen ze klachten.

"Enige tijd geleden boden we ook gerechten van alleen groenten aan, maar de klanten stelden dat hoe dan ook niet op prijs. We hebben ervoor gekozen om die helemaal van de kaart te schrappen. We zijn de arrogante houding van morele superioriteit beu. We hoeven ons menu niet aan te passen aan jouw voorkeuren. Als je veganistisch wilt eten, ga dan naar een veganistisch restaurant. Als ik naar een van deze restaurants zou gaan en om een ​​biefstuk zou vragen, dan zouden ze, terecht, niet aan mij geven".

Wat vind jij ervan?

Advertisement