Hoe je zelfgemaakt zacht bleekmiddel maakt voor superschone was

Janine image
door Janine

20 September 2023

Hoe je zelfgemaakt zacht bleekmiddel maakt voor superschone was
Advertisement

Bleekmiddel is een chemisch product dat voornamelijk wordt gebruikt voor reinigingsdoeleinden. Dit is een zeer sterk product dat bij contact met stoffen het risico loopt deze te verkleuren of te bevlekken. Om deze reden is er een minder agressieve versie gemaakt, namelijk delicaat bleekmiddel. Dit laatste is speciaal ontwikkeld om op een delicatere manier aan de reinigings- en desinfecterende behoeften te voldoen, vooral op oppervlakken en stoffen die gevoelig kunnen zijn voor te sterke chemische producten.

Het delicate bleekmiddel dat echter op de markt verkrijgbaar is, wordt gemaakt met chemische producten die vervuiling kunnen veroorzaken. Als je schoon wasgoed wilt zonder gevolgen voor het milieu, kun je daarom eenvoudig thuis een milieuvriendelijk wasgoed produceren met producten die ook in de supermarkt te vinden zijn. Laten we eens kijken wat er nodig is en hoe we dat kunnen realiseren.

Advertisement

De benodigde ingrediënten

De benodigde ingrediënten

Adgallego/Wikimedia Commons

Om een ​​ecologisch bleekmiddel te maken heb je geen onvindbare producten nodig, maar een paar elementen die gemakkelijk te koop zijn, zelfs in de supermarkt. Laten we dus eens kijken wat er nodig is om je wasgoed schoon en geurig te maken, zonder het milieu ook maar in het minst te schaden:

  • 700 g gedestilleerd water.
  • 50 g citroenzuur.
  • 170 g waterstofperoxide.
  • 80 g ecologisch afwasmiddel.

Nadat je deze producten hebt gevonden, kun je aan de slag gaan.

Advertisement

Bereiding

Bereiding

PxHere

Zodra je de ingrediënten hebt om het milde bleekmiddel te maken, hoef je alleen maar te beginnen met de bereiding ervan. Eerst moet je een bakje nemen en het gedestilleerde water erin gieten. Daarna moet de volledige dosis citroenzuur worden toegevoegd en, als dit klaar is, worden gemengd met een garde om het poeder te helpen oplossen. Het water moet weer transparant worden, op dit punt moet je de waterstofperoxide toevoegen (let altijd goed op dit punt).

Pexels

Pexels

Nadat je de waterstofperoxide hebt toegevoegd, moet je het afwasmiddel in het bakje doen. Het belangrijkste aspect is dat dit milieuvriendelijk is. Met dit laatste element kun je zeggen dat je je eigen bleekmiddel hebt gemaakt. Dit product kan vooral op katoen worden gebruikt, terwijl je delicatere stoffen zoals linnen, wol en zijde beter kunt vermijden. Nadat je alle ingrediënten hebt gemengd en even hebt gewacht, kun je ze in een bakje gieten. Het kan worden gebruikt door het direct in de wasmachine te plaatsen, maar ook bij handwas om de moeilijkste vlekken te verwijderen.

Waar wacht je nog op? Maak ook een delicaat ecologisch bleekmiddel.

Advertisement