De vloer schoonmaken met wasverzachter: een trend om te kopiëren?

Janine image
door Janine

19 September 2023

De vloer schoonmaken met wasverzachter: een trend om te kopiëren?
Advertisement

Er was eens de goede oude “mond-tot-mondreclame”, maar vandaag de dag is een video, een post of een artikel op blogs, sites of sociale media voldoende om in enkele ogenblikken nieuws te verspreiden. Elke merkwaardigheid gaat onmiddellijk viraal en verandert al snel in een echte trend.

De laatste tijd heeft de trend van het schoonmaken van vloeren met wasverzachter voet aan de grond gezet. Dit nuttige product blijkt effectief te zijn en de geur die het afgeeft als het aan kleding wordt toegevoegd, is ongetwijfeld aangenaam. De functie ervan is echter specifiek voor stoffen, zeker niet voor parket of tegels. Vandaag leggen we uit wat je riskeert als je het op vloeren gebruikt.

Advertisement

Effectiviteit van de wasverzachter

Effectiviteit van de wasverzachter

pxhere

Wat is de reden dat mensen vloeren zijn gaan schoonmaken met wasverzachter? Zoals we al zeiden, is de eerste aanwijzing ongetwijfeld de essentie die uit deze flessen vrijkomt.

De concentratie is speciaal ontworpen om fruitige, delicate en frisse aroma's langdurig te behouden. Het mechanisme waarmee ze kledingstukken zachter maken, is het vermogen om een filmpje op de vezels te creëren. Op deze manier wordt die stijfheid verminderd aan het einde van de wasbeurt, wanneer kleding of linnengoed droogt. De reden waarom het beter is om deze trend niet te volgen of te stoppen ligt precies hier.

Advertisement

Wasverzachter op vloeren

Wasverzachter op vloeren

Curioctopus

Het bovengenoemde filmpje op stoffen heeft een reden, maar op oppervlakken heeft het geen zin. Integendeel, het veroorzaakt strepen en vlekken, met een plakkerig of glad effect. In de praktijk is het wassen van vloeren met wasverzachter niet bepaald het meest geniale idee ter wereld.

Toch zijn er mensen die dit nog steeds proberen of blijven doen, overtuigd door de nieuwigheid of door het originele initiatief. In het beste geval, als het product er niet in is geslaagd je huis in een ijsbaan te veranderen, zal het op zijn minst elk beloopbaar gebied verpesten.

Hoe je een geurend huis kunt hebben

Hoe je een geurend huis kunt hebben

pixabay

Als het de bedoeling is om een ​​geurig huis te hebben, wat je ertoe drijft om wasverzachter op de vloeren te gebruiken, kun je beter de voorkeur geven aan andere methoden: in de eerste plaats de goede oude huisparfums, er zijn allerlei soorten geurstokjes, die automatisch worden geactiveerd en indien nodig kunnen worden gebruikt.

Als de keuze toch op wasverzachter moet vallen, kun je dit product beter op textiel gebruiken: begin daarom met het wassen van tapijten en dekens met een flinke dosis wasverzachter. Ze verspreiden langdurig een heerlijke geur door het hele huis!

Vloeren wassen met wasverzachter is dus geen geniale truc waar niemand ooit aan heeft gedacht: er moet een reden zijn waarom er producten zijn om sommige dingen te wassen en producten om andere schoon te maken! Tenzij we het over natuurlijke producten hebben: die zijn, omdat ze niet specifiek zijn, effectief op meerdere oppervlakken en objecten

Advertisement