Kasten opruimen: het systeem met de 4 dozen verandert de manier waarop je je kast reorganiseert

Janine image
door Janine

20 September 2023

Kasten opruimen: het systeem met de 4 dozen verandert de manier waarop je je kast reorganiseert
Advertisement

Van de seizoenswisseling tot het dagelijks leven: het opruimen van de kledingkast is altijd een ietwat saaie klus die we vaak zo lang mogelijk uitstellen. Het resultaat is stapels kleding en chaos, en het nooit vinden van de jurk die je zoekt, wanneer je hem nodig hebt. Soms zijn er kleren die verdwijnen, om vervolgens op magische wijze weer tevoorschijn te komen, begraven onder stapels andere kleren.

Hoe voorkom je dat je elke keer in dezelfde omstandigheden terechtkomt? Is er een manier om de situatie onder controle te houden en elke dag van een perfecte orde te genieten? Het antwoord is absoluut ja.

Dit is een eenvoudige truc, die, eenmaal toegepast, het hele proces zeer snel en intuïtief zal maken. De methode die wij voorstellen voor het opruimen van je kledingkast is de 4-dozen-methode. In elk van hen moet je je kleding opbergen, onderverdeeld naar categorieën van belang. Hier is een voorbeeld van hoe het werkt.

pixabay

pixabay

Kleren om te herstellen. De kleding die je niet draagt ​​omdat er een draadje los zit, het te groot of te klein is. Alleen artikelen die daadwerkelijk gered kunnen worden met tussenkomst van de kleermaker zijn geldig. Als een kledingstuk kapot gaat, moet je eerlijk tegen jezelf zijn en het in de juiste doos stoppen.

Kleding om te bewaren. In deze doos bewaar je alles wat je echt dagelijks gebruikt. Hier zitten ook dingen met sentimentele waarde in waar je nooit afstand van zou doen.

Kleding om te doneren. Kleding weggeven die je niet meer mooi vindt, omdat je van stijl bent veranderd of groter bent geworden, is een manier om je garderobe op te ruimen vanuit een duurzaam en ondersteunend perspectief. Ook in dit geval moet het herstelbare kleding zijn die nog in goede staat verkeert.

Kleding om weg te gooien. In deze laatste doos gaat wat te geruïneerd is om een ​​tweede leven te hebben. Denk er goed over na, want als je eenmaal hier bent, is er geen weg meer terug. Geen nostalgie.

Advertisement

Hoe je de methode kunt laten werken

Hoe je de methode kunt laten werken

Curioctopus

Het reorganiseren van de kledingkast met het 4-dozen-systeem is heel eenvoudig, maar er is één voorwaarde om echt effectief te zijn. Probeer bij het selecteren van kleding en het indelen in categorieën instinctief te handelen, zonder er al te veel over na te denken. Als je te lang nadenkt over waar elk kledingstuk je aan doet denken, zal het moeilijk zijn om er afstand van te doen. Je zult dan slechts één grote doos voor je hebben, en dezelfde chaos als voorheen.

"Ik heb niets om aan te trekken!"

Dit is de zin die kledingkasten het vaakst horen zeggen. Veel mensen hebben kasten vol kleding, maar toch vinden ze het moeilijk om te kiezen wat ze moeten dragen. Wat is het probleem? Het is zeker geen kwestie van een cursus haute couture gevolgd hebben om te weten hoe je kleding moet dragen.

Volgens imagoconsulenten is het probleem dat mensen hun lichaam niet kennen. Daarom kopen ze kleding die hen niet goed staat en die ze uiteindelijk niet dragen. Het kennen van de vorm van je lichaam en de kleuren die het beste bij je passen, is de eerste stap om alleen kleding te kopen die goed past maar je vooral een goed gevoel geeft!

Advertisement