Hoe je badjassen fris kunt laten ruiken als ze eenmaal uit de wasmachine nog vochtig ruiken

Janine image
door Janine

16 September 2023

Hoe je badjassen fris kunt laten ruiken als ze eenmaal uit de wasmachine nog vochtig ruiken
Advertisement

Persoonlijke hygiëne is een van de fundamentele aspecten van persoonlijke verzorging. Er wordt beweerd dat men zich minstens één keer per dag moet wassen. Om te voorkomen dat je het koud krijgt, ziek wordt of het hele huis nat wordt, trek je na het douchen soms een badjas aan. Deze laatste heeft de taak om al die druppels te verzamelen die na het wassen op het lichaam achterblijven. Na gebruik is het echter noodzakelijk om het te laten drogen, anders blijft het vochtig en kan het een nare geur gaan afgeven, die vervolgens op de huid achterblijft.


Soms kan de onaangename geur echter blijven bestaan, zelfs nadat de badjas in de wasmachine is gewassen. In deze gevallen wordt het noodzakelijk om een ​​natuurlijk middel te implementeren dat dit probleem binnen enkele ogenblikken doet verdwijnen. Laten we eens kijken wat precies.

Advertisement
Pexels

Pexels

Nadat je de badjas een paar keer hebt gebruikt, moet je hem wassen in de wasmachine. In sommige gevallen kan het echter gebeuren dat het kledingstuk nog steeds een nare geur heeft, voornamelijk als gevolg van vocht. We proberen het op alle mogelijke manieren weg te krijgen, we proberen de hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter te verhogen, maar niets lijkt te werken. We beginnen te denken dat het misschien door de wasmachine komt, maar dat zal waarschijnlijk niet het geval zijn. Het enige dat je hoeft te doen, is een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen nemen.

Advertisement

Hoe de geur van vocht te vermijden: grootmoeders remedie

Hoe de geur van vocht te vermijden: grootmoeders remedie

Vaak wordt gedacht dat wasverzachter een oplossing zou kunnen zijn om te voorkomen dat kleding nare geurtjes afgeeft zodra deze uit de wasmachine komt. Integendeel, iin sommige gevallen kan het bijdragen aan het probleem, waardoor de verspreiding van de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de geur wordt bevorderd. De beste oplossing komt altijd van onze grootmoeders. Een snelle en eenvoudige oplossing is om een ​​beetje citroenzuur in water te verdunnen en vervolgens een paar druppels etherische oliën toe te voegen. Giet dit mengsel in de wasmachine en je badtextiel zal heerlijk geurig zijn.

Andere maatregelen die voorkomen dat de badjas nare geurtjes afgeeft

Andere maatregelen die voorkomen dat de badjas nare geurtjes afgeeft

Het gebruik van een natuurlijke wasverzachter op basis van citroenzuur is een optimale en voordelige oplossing, maar zeker niet de enige. Sterker nog, het zou ook erg handig zijn om andere maatregelen te nemen, zoals het onmiddellijk uit de trommel halen van de badjas nadat het wassen is voltooid. Nadat je de kleding uit de wasmachine hebt gehaald, moet je ze goed drogen. Drogen is een andere essentiële factor om te voorkomen dat kleding gaat stinken.

Een laatste advies is om badjassen niet samen met andere kleding te wassen, maar een aparte wasbeurt uit te voeren. Wanneer je de trommel daarnaast met andere stoffen vult, gaat de kleding automatisch stinken.

Pas deze tips toe en je badjassen zullen altijd heerlijk ruiken.

Advertisement