Een trein rijdt door koopwaar: verkopers zijn gedwongen alles razendsnel van de rails te halen

Janine image
door Janine

29 April 2024

Advertisement

Markten zijn altijd levendige plaatsen geweest, waar je verschillende culturen, unieke spullen en treinen tussen de kraampjes tegenkomt. Nou ja, misschien maken treinen geen deel uit van het traditionele beeld van een markt, tenzij je op de Maeklong Railway Market in Thailand bent. Dit is een markt waar je letterlijk aan de kant moet gaan als de trein langskomt, zoals te zien is in een video die op Instagram is gedeeld en die meteen viraal is gegaan.

Advertisement

De markt die aan de kant moet als de trein passeert: Maeklong Railway Market in Thailand

De Maeklong Railway Market en het treinspoor

Pexels

Het internet staat vol met video's die het unieke karakter van de Maeklong Railway Market in Thailand laten zien, en dat is niet voor niets. De video die op Instagram is gedeeld door Nata & Tim, Travel Couple legt van bovenaf het moment vast waarop de trein passeert en de marktkooplui dekking moeten zoeken. Hoe doen ze dat? Door hun spullen die te dicht bij het spoor staan weg te halen, de luifels van de kraampjes op te vouwen, op te letten en in alle veiligheid van het spektakel te genieten.

Maar Nata en Tim zijn niet de enigen die de Maeklong Railway Market hebben vastgelegd, hoewel ze misschien wel een van de weinigen zijn die dat van bovenaf hebben gedaan. Als je op Instagram kijkt, is het mogelijk om de Thaise markt van binnenuit te bekijken, op een steenworp afstand van de trein die langs de te koop aangeboden goederen rijdt. Of vanuit het oogpunt van degenen die met die trein reizen, wat een ander perspectief biedt.

Advertisement

“Wat leuk om te zien hoe mensen zich aanpassen”: reacties op de video van de Maeklong Railway Market

De trein die door de Maeklong Railway Market passeert

Pexels / photofamily_life/Instagram

Onder de video van Nata & Tim gaven veel gebruikers commentaar, soms vertelden ze hun ervaring met de Maeklong Railway Market, soms onthulden ze enkele geheimen van de markt. Een gebruiker zegt “ik ben er geweest, prachtige plek: geweldig om te zien hoe mensen zich aanpassen". Zoals een andere gebruiker schrijft, "er is een signaal dat er een trein aankomt en de verkopers verwijderen onmiddellijk hun spullen van de rails". Het is echt iets unieks wat in de loop der tijd is uitgegroeid tot een wereldwijde toeristische attractie. Er zijn echter mensen die iets vreemds hebben opgemerkt in de video die op Instagram is gedeeld: “ze zetten de film achteruit en met een hogere snelheid dan de trein”. Ze hebben gelijk, maar het zou vreemd zijn als iemand zou verwachten dat een trein op hoge snelheid door de marktkraampjes raast.

Waarom is de Maeklong Railway Market zo karakteristiek?

Na de video van Nata en Tim vraag je je af waarom de Maeklong Railway Market zo karakteristiek is. De laatste opmerking die we zagen is niet helemaal verkeerd: de passage van de trein is veel langzamer dan het lijkt vanaf de reel, en van onderaf is het niet zo fascinerend als van bovenaf en met verhoogde snelheid. Toch is het een fascinerende en karakteristieke plek, die de levendige sfeer van Thailand en de bijzondere aanpassing van zijn inwoners laat zien. En daar is niets mis mee, zolang de markt zelf niet wordt verstoord door het massatoerisme.

Naast het visuele aspect, dat de aandacht van toeristen trekt, is het beroemde Thaise straatvoedsel ook te vinden op de Maeklong Railway Market, waar je in een unieke omgeving van kunt genieten. Terwijl we wachten tot de trein voorbij komt en het kraampje plaats maakt. Om vervolgens weer verder te gaan met verkopen alsof er niets is gebeurd.

Advertisement