Dit hotel biedt gasten een gratis overnachting als het regent tijdens hun vakantie, maar alleen onder bepaalde voorwaarden

Janine image
door Janine

08 Maart 2024

Dit hotel biedt gasten een gratis overnachting als het regent tijdens hun vakantie, maar alleen onder bepaalde voorwaarden
Advertisement

Slecht weer op vakantie kan een probleem worden, maar er is een hotel dat je verblijf beschermt in het – zeer waarschijnlijke – geval van regen. Hoe? Laten we het samen uitzoeken.

Singapore hotel biedt “anti-regen” pakket aan

Singapore hotel biedt “anti-regen” pakket aan

Basile Morin/Wikimedia commons - CC BY-SA 4.0 DEED

Als je op vakantie gaat, is het belangrijk om het weer op je bestemming te controleren, je vingers te kruisen en te hopen op mooie zonnige dagen tijdens je verblijf. Maar als je bestemming Singapore is, zou het wel eens anders kunnen zijn: in de eilandstaat, gelegen in Zuidoost-Azië, zijn er ongeveer 171 regendagen per jaar. Er is dus 50 % kans dat je een paraplu nodig hebt, maar een plaatselijk hotel besloot aan deze mogelijkheid te denken en zijn gasten een oplossing te bieden.

Het InterContinental Hotel in Singapore, ook wel bekend als de Leeuwenstad, heeft een aanzienlijk risico genomen om een kwalitatief verblijf voor toeristen te garanderen: gasten kunnen gebruik maken van het “Rain Resist Bliss”-pakket, waarmee het hotel een overnachting vergoedt voor het geval geplande activiteiten tijdens het verblijf moeten worden geannuleerd vanwege slecht weer.

Advertisement

Hotel InterContinental: de voorwaarden voor terugbetaling in geval van regen

Hotel InterContinental: de voorwaarden voor terugbetaling in geval van regen

Freepik

Hotelmanager Andreas Kraemer vertelde: "Ik sprak met een groep vrienden over de vooruitzichten van luxereizen en een van hen merkte gekscherend op dat het kunnen garanderen van goed weer het volgende niveau van luxereizen bij uitstek zou zijn." Inderdaad, kunnen ingrijpen in de weersomstandigheden om gasten een droomvakantie te bezorgen zou fantastisch zijn, maar dit is niet mogelijk. Geïnspireerd door dit gesprek had Kraemer echter een idee: en soort verzekeringspakket creëren tegen mogelijke neerslag.

Maar er is een maar: er zijn specifieke voorwaarden om van het aanbod te kunnen profiteren. Het InterContinental zal klanten niet vergoeden zodra er druppels water uit de lucht vallen, maar de duur van de regen moet meer dan honderdtwintig minuten bedragen over een periode van vier uur gedurende de dag, die loopt van 8.00 uur tot 19.00 uur. Bovendien wordt de gratis overnachting in geval van regen alleen toegekend aan gasten die in de suites van het hotel verblijven, die een prijs hebben variërend van 850 Singaporese dollars (ongeveer 583 euro) voor luxe junior kamers tot 4.500 SGD (ongeveer 3.000 euro) van de presidentiële suite.

Wanneer Singapore bezoeken?

Wanneer Singapore bezoeken?

JJKuek/Wikimedia commons - Public domain

De vergoeding wordt niet in contanten uitbetaald, maar in de vorm van een voucher voor hetzelfde bedrag als de kamer, te gebruiken in het hotel binnen maximaal zes maanden. Een idee dat niet alleen verschillende klanten tevreden stelt, maar waarmee het InterContinental Singapore zich ook kan onderscheiden van anderen door een werkelijk interessant voordeel te bieden.

Als je te maken krijgt met regenachtige dagen in de Leeuwenstad, zijn er hoe dan ook goede alternatieven voor toeristische activiteiten zoals wandelingen en excursies: je kunt bijvoorbeeld het Museum voor Aziatische Beschavingen bezoeken of wat winkelen in de karakteristieke winkeltjes in de buitenwijk Tiong Bahru, hoewel een paraplu niet mag ontbreken. Er kan elk moment een regenbui losbreken, in ruil voor een gratis nacht in dit luxe hotel.

De beste tijd om Singapore te bezoeken is het droge seizoen, dat loopt van maart tot augustus, hoewel het tijdens deze maanden ook kan regenen, meestal in de namiddag. Van november tot januari is het natte moessonseizoen in het noordoosten bijzonder regenachtig. Ben jij weleens in Singapore geweest? Wat vind je van dit aanbod?

Advertisement