De spaghettilepel verbergt een zeer handige functie: wist je dat?

Janine image
door Janine

11 Augustus 2023

De spaghettilepel verbergt een zeer handige functie: wist je dat?
Advertisement

Iedereen wordt in zijn leven gedwongen om de keuken te benaderen. Dit aspect wordt van fundamenteel belang voor het levensonderhoud, want om onafhankelijk te kunnen overleven, is het noodzakelijk om te weten hoe de producten moeten worden gekookt, maar vooral om het keukengerei te kennen. Een van de meest gebruikte is ongetwijfeld de pollepel, die nodig is om de pasta te roeren, er is echter een specifieke voor spaghetti, met een heel bijzondere vorm, met laterale "tanden" en een gat in het midden. Iedereen gaat ervan uit dat zijn functie er maar één is, in plaats daarvan zijn er verborgen details die maar weinigen weten.

Advertisement
Imgur

Imgur

Als je pasta kookt, wacht je meestal tot het water kookt, waarna je de gewenste vorm kiest en in de pan doet, lettend op de kooktijd. Eenmaal klaar, kan het worden uitgelekt met behulp van een vergiet of een schuimlepel. Als het gekozen formaat pasta spaghetti is, dan bestaat er een specifieke lepel voor. Als je het echter nauwkeurig zou observeren, zou je een bepaald element opmerken, wat ertoe zou leiden dat je je een aantal vragen zou stellen.

Advertisement
Jocian/Wikimedia Commons

Jocian/Wikimedia Commons

Het detail dat vragen oproept is ongetwijfeld het gat in het midden van de spaghettilepel, velen zullen zich hebben afgevraagd wat het doel was en het antwoord dat ze misschien gaven is dat het was om het water door te laten. Ook al is dit gedeeltelijk het geval, de belangrijkste functie is een andere. Voordat de pasta in de pan wordt gegooid, wordt vaak de weegschaal gepakt en wordt de spaghetti gewogen. Deze stap wordt dankzij het gat in de pollepel echter overbodig.

Imgur

Imgur

In plaats van de weegschaal te pakken, kun je in plaats daarvan gewoon het gat in de lepel gebruiken, omdat de exacte hoeveelheid spaghetti die geschikt is voor één portie er doorheen past. Een zeer nauwkeurige en vooral handige manier om de juiste hoeveelheid pasta voor één persoon te berekenen. Zo is het bereiden van een bord pasta geen probleem meer, maar juist veel handiger en sneller.

Als je niet zeker weet wat de juiste hoeveelheid spaghetti nodig is om te bereiden, gebruik dan gewoon de spaghettilepel om elke twijfel weg te nemen.

Kende je deze functie?

Advertisement