Bij sommige mensen thuis hangen er zakken rijst aan de deurknoppen: dit is waarom

Janine image
door Janine

22 Juli 2023

Bij sommige mensen thuis hangen er zakken rijst aan de deurknoppen: dit is waarom
Advertisement

Een van de meest populaire voedingsmiddelen ter wereld is rijst. Het is niet alleen zeer veelzijdig, zozeer zelfs dat het de basis kan zijn van zoete en hartige bereidingen, maar bovenal is het een product dat het middelpunt vormt van tal van culinaire tradities. Een ingrediënt dat in alle diëten aanwezig is omdat het rijk is aan voedingsstoffen, een uitstekende bron van complexe koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen. Een van de bekendste bereidingen waarin hij de hoofdrolspeler is, is sushi, een typisch Japans gerecht. Maar wist je dat rijst ook veel andere eigenschappen heeft waar van kan worden geprofiteerd?

Advertisement
Pexels

Pexels

Rijst is een voordelig product dat in verschillende culturen aanwezig is en heel goed kan worden gebruikt voor een complete maaltijd, maar het is vooral een gerecht dat zeer wordt gewaardeerd door mensen die aan lichaamsbeweging doen. Maar het kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt.

Het kan namelijk gebeuren dat je zakken vol rijst ziet, die aan de deurklinken worden gehangen of in lades worden geplaatst. Hoewel je misschien denkt dat het een vreemde gewoonte is, heeft het een heel specifiek doel. Wanneer je een huis binnengaat, kun je vaak vieze geuren waarnemen, die aan verschillende redenen kunnen worden gekoppeld, misschien is een ingrediënt met een extreem scherpe geur gekookt, of het kan gebeuren dat er vochtigheid is.

Rijstkorrels staan ​​erom bekend dat ze vloeistoffen vasthouden, als ze worden gekookt verdubbelen ze in grootte. Deze kwaliteit zorgt er niet alleen voor dat het tegen vocht wordt gebruikt, maar zorgt er ook voor dat het parfums vasthoudt.

Advertisement
Bij sommige mensen thuis hangen er zakken rijst aan de deurknoppen: dit is waarom - 2

Juist deze eigenschappen maken het tot een perfect natuurlijk huisparfum, dat een uniek aroma door het hele huis zal verspreiden. Alles wat je moet doen is een ademend stoffen zakje gebruiken, die met een touwtje kan worden gesloten. Op dit punt moet je een handvol rijst nemen, het besprenkelen met essentiële oliën en parfum. Zodra deze acties zijn uitgevoerd, doe je de rijst in het zakje en bind hem aan een handvat of berg je hem op in de kledingkast of lade.

Zo kun je met een natuurlijk product als rijst je huis heel geurig maken, zonder chemische parfums in te ademen.

Kende je deze alternatieve methode om rijst te gebruiken?

Advertisement