Een oude kluis wordt achtergelaten op een stortplaats: arbeiders openen het en kunnen hun ogen niet geloven

Janine image
door Janine

20 Augustus 2023

Een oude kluis wordt achtergelaten op een stortplaats: arbeiders openen het en kunnen hun ogen niet geloven
Advertisement

Kluizen worden meestal gebruikt om waardevolle spullen in op te bergen waartoe niemand toegang heeft zonder de juiste code of sleutel te kennen om deze te openen. De medewerkers die een bijzondere openmaakten, konden zich een dergelijke verrassing echter niet voorstellen: er zat namelijk iets totaal onverwachts in.

via Daily Mail

Advertisement
wallpaperflare

wallpaperflare

In veel huizen en hotelkamers zijn kluisjes te vinden, waar de eigenaren waardevolle spullen verstoppen die ze niet onbeheerd willen achterlaten. Naast de modernere, uitgerust met digitale codes en mechanismen, is het ook mogelijk om oudere modellen te zien, uitgerust met een eenvoudige sleutel die om welke reden dan ook niet verloren mag gaan. In het verhaal waar we het over gaan hebben, is de betreffende kluis behoorlijk verouderd, maar er zat een ongelooflijke verrassing in voor degenen die hem hebben geopend.

Het kan gebeuren dat iemand vergeet dat hij iets heel belangrijks in een kluis heeft gestopt of dat deze kluis in de loop der jaren verloren is gegaan. Zo zou iemand het na een lange tijd kunnen vinden en geschokt zijn bij het zien van de inhoud. Het zouden historische portretten kunnen zijn, familiejuwelen of objecten die door de verworven zeldzaamheid een onschatbare waarde hebben gekregen. In het geval waar we het nu over hebben, was de ontdekking echter van een heel andere aard.

Advertisement

De levering van de kluis was niet voorzien

De levering van de kluis was niet voorzien

publicdomainpictures

De plaats waar de kluis van dit verhaal werd gevonden, is Great Blakenham, in het Verenigd Koninkrijk, waar het inzamelpunt Sackers, een schroot- en afvalverwerkingsbedrijf, is gevestigd. Het mysterieuze object belandde hier tussen een reeks andere persoonlijke bezittingen waarvan het lot geleidelijk wordt bepaald, waarbij wordt gekozen of ze op een veiling worden verkocht of aan een goed doel worden geschonken.

Tijdens een normale dienst merkten de werknemers een vrachtwagen buiten de poort op, klaar om een ​​onverwachte levering te doen. De verantwoordelijke, Helen Crapnell, stemde ermee in de goederen in ontvangst te nemen en de chauffeur ging verder met het uitladen van vier kluizen. Drie zagen er nieuw uit, terwijl er één er vrij oud uitzag. De verantwoordelijke liet de medewerkers weten dat die in goede staat de volgende dag geleverd hadden moeten worden, terwijl ze van de laatste niets afwist. Dus zorgden de medewerkers voor het opbergen van de kluizen en scanden ze om er zeker van te zijn dat ze leeg waren.

De laatste wekte echter hun nieuwsgierigheid: het leek echt heel oud en met goedkeuring van de verantwoordelijke, sneden ze het open. Toen de operatie eenmaal was voltooid, konden ze eindelijk de binnenkant observeren en wat ze zagen, maakte hen sprakeloos.

De ongelooflijke inhoud die medewerkers verbaasde

De ongelooflijke inhoud die medewerkers verbaasde

hippopx-Not the actual photo

De kluis bevatte namelijk verschillende stapels bankbiljetten en enveloppen vol munten. Nadat ze ze hadden geteld, realiseerden de medewerkers zich dat het totale bedrag gelijk was aan £20.000. Het was heel oud geld, maar nog steeds perfect geldig en bruikbaar.

Niemand had kunnen vermoeden dat een voor recycling bestemd object zoveel geld kon bevatten en de reactie van de medewerkers was er een van ongeloof. Op dat moment aarzelden ze niet om contact op te nemen met de politie om de hele vondst te overhandigen, die het voor zes maanden in bewaring nam, gedurende welke tijd de rechtmatige eigenaar zich had kunnen melden. Maar het liep anders.

De nobele keuze van het personeel: hier gaat het geld naartoe

De nobele keuze van het personeel: hier gaat het geld naartoe

Pxhere-Not the actual photo

Een man presenteerde zich bij de politie en claimde het eigendom van de kluis en de inhoud ervan, maar kon de geldigheid van zijn informatie niet bewijzen. Op dat moment nam het personeel van Sackers een lovenswaardige beslissing: het geld aan een goed doel schenken, verdeeld over het St. Elizabeth's hospice in Ipswich en East Anglia's Children's hospice.

"De politie kon niet bewijzen dat het de opbrengst van een misdrijf was, dus gingen we naar de rechtbank en vertelden de magistraat de naam van de goede doelen waaraan we het geld wilden doneren", zei Crapnell. “Het zijn allebei heel goede doelen. We wilden het geld doneren aan een lokale plek, zodat het echt een verschil kon maken."

Een onverwachte verrassing, afkomstig van wie weet waar, die is gebruikt om iets nobels te creëren: een uitstekend initiatief dat maar weinigen zouden hebben besloten te doen. Wat denk jij ervan?

Advertisement