Iedereen zet z'n tomaten in de koelkast maar wij verklappen je waarom dat niet goed is

door Skip

02 September 2023

Iedereen zet z'n tomaten in de koelkast maar wij verklappen je waarom dat niet goed is
Advertisement

Wanneer het zomer wordt eet ieder van ons meer versproducten en dingen die niet zwaar op de maag vallen. Dit helpt niet alleen bij het op gewicht blijven gedurende de warme zomerdagen, het is ook nog eens een manier om snel lekkere dingen klaar te maken. Tussen al het lekkers wat je krijgt door een warm klimaat zitten ook tomaten:mensen vinden ze hartstikke lekker en zijn ze een fantastische landbouwproduct omdat ze door hun veelzijdigheid heel goed lenen voor heel veel recepten.

Rauw of gekookt als onderdeel van een saus, het maakt allemaal niet uit, ze zijn hartstikke lekker in elke combi. Maar let er wel op hoe je ze bewaart. Als je de gewoonte hebt ze in de koelkast te plaatsen, laten we daar dan verandering in brengen. Zo bewaren mag absoluut niet en in dit artikel leggen we uit waarom.

Advertisement

Doe jij je tomaten in de koelkast? Beter is het om dat niet te doen!

Doe jij je tomaten in de koelkast? Beter is het om dat niet te doen!

Curioctopus

Je tomaten in de koelkast bewaren is geen goede gewoonte. Er zijn veel redenen voor, maar weinig mensen weten wat die redenen zijn. Dat de tomaat belangrijk is in je eetpatroon dat is dan wel weer bekend. Tomaten, berucht om de vuurrode kleur, doen wonderen voor je gezondheid.

Tomaten zitten vol vitamines, mineraalzouten antioxidanten, vezels en veel andere dingen en zijn prima te gebruiken in een salade, bij de bereiding van pastasaus zeg maar zo'n beetje bij alles.

Door alle eigenschappen en alles wat de tomaat in zich heeft kan het je lijf enorm helpen. Tomaten helpen gewrichtsklachten en hartziekten te voorkomen en zorgen ervoor dat je haar en huid in goede conditie kan blijven. Ze versterken het immuunsysteem en nog veel meer. Met andere woorden, we kunnen gewoon niet zonder. Maar hoe bewaren we tomaten over het algemeen

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Als je zegt:in de koelkast, nou een grotere fout kan je niet maken. In de koelkast bewaren doen veel mensen omdat ze gewoon niet weten wat voor enorme fout dit is. Allereerst moet je bedenken dat een tomaat geen groente is zoals velen denken, maar fruit en als zodanig moet het niet te koud zijn wil je het laten rijpen. Door tomaten in de koelkast te zetten onderbreek je het rijpingsproces en veranderen ze diep in hun kern.

Maar het rijpingsproces is niet de enige reden waarom je ze buiten de koelkast moet laten.

Waarom het niet goed is tomaten in de koelkast te zetten.

Waarom het niet goed is tomaten in de koelkast te zetten.

Pixabay

Begrijpen waarom tomaten niet in de koelkast mogen worden bewaard is erg belangrijk als je ze ook wilt eten wanneer ze op hun lekkerst zijn. Experts op dit gebied hebben dit onderwerp grondig bestudeerd en zijn tot een duidelijke conclusie gekomen. Tomaten kopen of kweken en ze dan in de koelkast zetten voordat je ze gaat eten, moet je niet doen, zoals eerder gezegd, vanwege het feit dat lage temperaturen het rijpingsproces doen stoppen.

De reden waarom je het niet mag doen heeft ook te maken met het feit dat in de tomaat er een hoop dingen veranderen wanneer hij koud staat. Door de lage temperaturen vindt er methylering plaats in de tomaat oftewel: er treedt gaandeweg smaakverlies op en worden ze flauw. Door geur- en smaakverlies worden ze minder lekker. Dit zou dus reden genoeg zijn om ze buiten de koelkast te bewaren, natuurlijk niet in direct zonlicht en sowieso op een droge en koele plaats.

Was jij al op de hoogte van dit alles?

Advertisement