Als je deze twee ingrediënten bij elkaar doet dan heb je een kruidenthee heel de winter lang

door Skip

09 September 2023

Als je deze twee ingrediënten bij elkaar doet dan heb je een kruidenthee heel de winter lang
Advertisement

Het is al heel lang bekend dat kruidenthee goed is voor je gezondheid en dat het regelmatig drinken niet alleen fijn is, maar dat het je lijf een handje helpt met dingen. Kruidenthee kan, afhankelijk van hoe deze is gemaakt, het lijf stimuleren om goed te functioneren en je erbij helpen dat je in een zo goed mogelijke vorm verkeert.

Kruidenthee is ook zeer geschikt voor mensen die willen lijnen. Veel van dit soort thee met de voedingstoffen die ze bevatten helpen je om je gewicht onder controle te houden. Hiervoor lijkt een kruidenthee op basis van kaneel en laurier uitermate geschikt te zijn. Kom erachter waarom dat zo is en hoe je dit makkelijk thuis kan maken.

Advertisement

Gunstige effecten van kruidenthee van laurier en kaneel

Gunstige effecten van kruidenthee van laurier en kaneel

Pexels

Kruidenthee van laurier en kaneel is een prima ondersteuning voor je gezondheid. Wat er allemaal in laurier en kaneel zit, daar kan het lichaam hartstikke veel mee.

Laurier werkt ontstekingsremmend en bevat antioxidanten. De blaadjes zijn rijk aan mineraalzouten en vitamine die essentieel zijn voor het lichaam. Daarnaast bevordert laurier ook prima de spijsvertering en helpt het je van vervelende klachten af te komen.

Kaneel met zijn overweldigende geur en unieke smaak stilt het hongergevoel. Zo kom je minder in de verleiding om meer lekkere dingen te eten dan nodig is en is kaneel zeer nuttig voor de spijsvertering want dit functioneert daardoor ook goed.

Met behulp van deze twee trucs maak je een kruidenthee die heerlijk smaakt en waar je de hele winter plezier van zal hebben.

Advertisement

Hoe maak je deze kruidenthee die je helpt bij het onder controle houden van lichaamsgewicht en bloedsuikerwaarden

Hoe maak je deze kruidenthee die je helpt bij het onder controle houden van lichaamsgewicht en bloedsuikerwaarden

Pxfuel

Als je bedenkt hoe goed deze kruidenthee is voor je met al het goeds wat het in huis heeft, waar wacht je nog op? Om de thee te maken heb je bar weinig dingen nodig, en is het aantal stappen wat je moet doorlopen ook beperkt. Je hebt enkele laurierblaadjes nodig, kaneelstokjes en wat water. Hoeveel hangt natuurlijk af van hoeveel kruidenthee je wilt gaan maken. Dit zijn de stappen.

Om twee koppen kruidenthee te maken breng je water aan de kook op het fornuis. Voeg hieraan ongeveer drie laurierblaadjes toe en een kaneelstokje (verdubbel de hoeveelheden op basis van het aantal koppen) en laat koken op het vuur gedurende 10 maximaal 15 minuten. Als deze tijd eenmaal is verstreken haal je het van het vuur af, laat je het even afkoelen waarna je de kruidenthee vervolgens door een filter haalt en inschenkt in bijvoorbeeld een kop. Nu is je kruidenthee klaar.

Regelmatig kruidenthee drinken gedurende dag kan alleen maar goed voor je zijn, maar we willen toch graag in herinnering roepen dat geen enkel preparaat van dit soort een vervanging kan zijn voor een gebalanceerd dieet dat door de huisarts is goedgekeurd. Om deze reden, buiten het vele goeds dat je ongetwijfeld zult halen uit deze thee, is het altijd aan te raden om samen met een specialist goed te plannen wat je eet en drinkt.

Advertisement