Er zijn 3 sleutels en 3 hekken:in hoeveel pogingen kan je weten welke sleutel bij welk hek hoort?

door Skip

06 September 2023

Er zijn 3 sleutels en 3 hekken:in hoeveel pogingen kan je weten welke sleutel bij welk hek hoort?
Advertisement

Elke dag gaan mensen de uitdaging met zichzelf aan met tests waarbij je wiskunde moet toepassen, logisch moet denken of je ogen moet gebruiken. Aan de hand van deze tests worden verschillende intelligentievaardigheden getest respectievelijk:je rekenvaardigheid, denkvermogen en tenslotte het kunnen bekijken van een afbeelding zonder dat je een enkel detail mist.

Zodra fans een raadsel zien van om het even welk genre, gaan ze gelijk aan de slag en lezen de opdracht. Ze sluiten zich af van de wereld en proberen binnen enkele seconden het correcte antwoord te vinden op de vraag. Deze keer geldt er geen tijdslimiet, neem zoveel tijd als nodig en geef dan de oplossing. Je hoeft alleen maar logisch na te denken.

Probeer te achterhalen hoeveel pogingen je nodig hebt om uit te vinden welke sleutel bij welk hek hoort. Daag jezelf uit...

Advertisement

Lees de opdracht en kom met het juiste antwoord

Lees de opdracht en kom met het juiste antwoord

Op het plaatje dat bij het raadsel hoort staan 3 sleutels afgebeeld waarmee 3 verschillende hekken geopend mee zouden moeten kunnen worden. Het doel van deze test is om uit te vinden hoeveel pogingen er nodig zijn om te ontdekken wat de juiste sleutel is voor elk hek.

Wat wiskunderaadsels betreft is het doorgaans de bedoeling dat je de basisregels van algebra toepast, wanneer het zoek-en-vind-tests betreft moet je goed turen om dat ding te vinden wat er niet in thuishoort of wat verstopt zit. Je moet dan je hersens pijnigen oftewel heel diep nadenken over de vraag en bedenken wat er nou eigenlijk gevraagd wordt. Soms kan het echter ook helpen om de opdracht te lezen en er verder niet meer over na te denken omdat de beslissende ingeving vaak komt op het moment dat je het niet verwacht.

Advertisement

De oplossing

De oplossing

pixabay

Na het lezen van de opdracht zou je misschien kunnen denken dat je kansberekening moet toepassen om tot het juiste antwoord te komen, maar is dit echter niet het geval. Belangrijk is dat je logica gebruikt, je hoeft alleen maar na te denken. Als je drie hekken en drie sleutels hebt dan doe je vast drie pogingen bij het eerste hek en als er eentje past ga je door naar het volgende hek. In dit geval heb je twee sleutels en dus ook twee pogingen. Uiteindelijk heb je alleen nog de kopie in handen waarmee je het laatste hek kan openen.

Dus er zijn 6 pogingen in totaal nodig om erachter te komen welke sleutel welk hek opent.

Had jij het goede antwoord gegeven?

Advertisement