Zoek-en-vind-test waarbij je moet nadenken:raad jij hoeveel B's er zijn op het plaatje?

door Skip

05 September 2023

Zoek-en-vind-test waarbij je moet nadenken:raad jij hoeveel B's er zijn op het plaatje?
Advertisement

Breinbrekers. Miljoenen internetgebruikers beginnen elke dag aan deze populaire uitdagingen waar mensen ontzettend enthousiast van worden. Dit is een grappige vorm van vermaak maar tegelijkertijd leer je er ook wat van. Dat je je vermaakt met deze spelletjes is het doel, maar ook dat je met je brein bezig bent met iets waarbij je je moet concentreren, kritisch en logisch na moet denken, je gevoel moet gebruiken, interpreteren, snel kunnen schakelen en bevlogen kunnen waarnemen. Het zijn dus eindeloos veel vaardigheden waar je een beroep op moet doen en als je een paar minuten per dag besteed aan het oplossen van deze raadsels dan kan het niet anders of je breinvaardigheden er steeds verder op vooruitgaan. Wat moet je bij de quiz van vandaag doen?

Advertisement

Hoeveel B's zitten er verstopt in dit zoek-en-vind-denkraadsel?

Hoeveel B's zitten er verstopt in dit zoek-en-vind-denkraadsel?

Op het plaatje met een paarse achtergrond staan verschillende symbolen:een getal en een letter. De samenstelling is dus alfanumeriek, maar slecht van deze twee is het enige wat voor ons interessant is, namelijk de B. Deze staat in hoofdlettervorm tussen de reeks van achten in, waarvan er beslist meer van zijn.

Datgene wat je moet doen is eigenlijk heel simpel: je moet namelijk raden hoeveel B's er precies op het plaatje staan en dit moet je al doen binnen 8 seconden. Is dat alles? Daar lijkt het wel op, maar bedenk wel dat je vermogen om te zoeken met je ogen niet de enige vaardigheid is die hier wordt getest. Je moet bij dit raadsel ook logisch denken; vat dit dus ook niet te licht op.

Nu kunnen we beginnen:begin maar met aftellen! Wees eerst wel zeker van je antwoord voordat je het gaat vergelijken met de oplossing die je hieronder aantreft.

Advertisement

Oplossing van het zoek-en-vind-denkraadsel. Hoeveel B's zijn er in totaal?

Oplossing van het zoek-en-vind-denkraadsel. Hoeveel B's zijn er in totaal?

Als je er echt goed over nagedacht hebt en je je beste beentje voorgezet hebt in de korte tijd die je kreeg, dan krijg je nu de beloning en verklappen we je het antwoord!

Het totaal aantal B's op dit plaatje is 31, of beter gezegd 30+1. Als je alleen maar de B's hebt geteld die even groot zijn als het getal 8, dan heb je iets over het hoofd gezien. Er is er namelijk nog een en dat is de grote B op de achtergrond! Hetzelfde figuur is ook gewoon een B dus waar de alfanumerieke reeks in staat.

Had je deze B niet meegenomen of ben jij er niet ingetuind? Had je voldoende tijd gekregen om het te raden?

Advertisement