Logicaquiz:hoeveel vierkanten staan er op dit plaatje

door Skip

06 September 2023

Logicaquiz:hoeveel vierkanten staan er op dit plaatje
Advertisement

Mensen gaan elke dag erg graag de uitdaging met zichzelf aan door raadsels te maken. Onder meer logicaraadsels zijn het populairst. Hierbij hoef je geen wiskunde toe te passen, maar moet je gewoon nadenken. Het antwoord is niet meteen duidelijk, je moet de boel een aantal keer herkauwen wil je het juiste antwoord geven. Het belangrijkste aan dit alles is dat je lateraal leert denken, oftewel buiten de kaders denken.

Zodra raadselliefhebbers op een raadsel stuiten laten ze er geen gras over groeien en willen ze meteen testen hoe slim ze zijn. Ze zien deze raadsels als manier om zichzelf uit te dagen, maar willen ze dit ook onder tijdsdruk doen. Des te meer mysteries je weet te ontrafelen des te meer je bewust wordt van wat je allemaal kan en krijgt je zelfvertrouwen ook een flinke boost. De eerste paar keren wanneer je je buigt over een raadsel zal het even duren voordat je het antwoord vindt, maar later zal dat steeds sneller gaan.

Tel het aantal vierkanten op dit plaatje en geef het juiste antwoord.

Advertisement

Tel het aantal vierkanten

Tel het aantal vierkanten

Op het plaatje staat een traliewerk afgebeeld waar drie gekleurde vierkanten in zijn verwerkt. Zowel het traliewerk als de vierkanten bevatten kleinere vierkanten. Het doel is dat je ze allemaal telt. De moeilijkheid zit hem erin dat de lijnen hiervan in elkaar overlopen. Je kan bijvoorbeeld beginnen met tellen maar dan ergens in de war raken en dan de tel kwijtraken.

Heel vaal krijg je het idee dat je met geen mogelijkheid het juiste antwoord kan geven, maar toch kan dat wel degelijk. Net nu je denkt dat het onwaarschijnlijk is dat je het sleutelelement voor de oplossing zal gaan vinden, gaat er een lampje branden. Die ene ingeving die de oplossing inleidt. Er is geen tijdslimiet, neem alle tijd die je nodig hebt, tel heel zorgvuldig zonder dat je in de war raakt. Als je echter besluit op te geven, maak je geen zorgen, je zal nog heel veel kansen krijgen om te laten zien wat je kunt.

Als het je niet is gelukt ze allemaal te tellen, hieronder zie je hoeveel het er precies zijn.

Advertisement

De oplossing

De oplossing

Het eerste wat je moet doen is een punt uitkiezen waarvandaan je gaat beginnen met tellen. Allereerst moeten de vierkanten van het traliewerk worden geteld. Dit is makkelijk, het enige wat je hoeft te doen is het aantal horizontale rijen te vermenigvuldigen met het aantal verticale rijen, dus krijg je 16. Daar moet je dan aan het aantal gekleurde vierkanten en de vierkantjes die in deze vierkanten zitten aan toevoegen. Dan moet je alle vierkanten tellen die je krijgt wanneer je 4 vier vierkantjes bij elkaar samenvoegt. Je mag het traliewerk als vierkant natuurlijk niet vergeten. Wat je dan krijgt is dus:16 + 9 + 19 + 1= 45.

Was jouw antwoord correct?

Advertisement