Intelligentietest:hoe vaak passeren de grote en kleine wijzer elkaar in 24 uur?

door Skip

05 September 2023

Intelligentietest:hoe vaak passeren de grote en kleine wijzer elkaar in 24 uur?
Advertisement

Er is weer een breinbreker waarmee je kan testen hoe slim je bent. Deze breinbreker is een hele simpele manier om te meten wat je kan en kan je IQ er helemaal niet mee worden bepaald. Als je uitdagingen aangaan leuk vindt kan je zeker kijken of je manier van denken en je logica ongenaakbaar goed zijn of dat je nog moet oefenen wil je het volgende niveau van genialiteit bereiken! De test die we nu dus voor je hebben is zeker niet een van de makkelijkste, maar met een flinke dosis concentratie en door te rekenen kan je hem best wel doorstaan. Hieronder gaan we er verder op en zie je wat je precies moet doen.

Advertisement

Hoe je deze intelligentietest uit moet voeren om erachter te komen hoe vaak de wijzers elkaar passeren in 24 uur

Hoe je deze intelligentietest uit moet voeren om erachter te komen hoe vaak de wijzers elkaar passeren in 24 uur

Op het plaatje staat een wekker. Rustig maar hij zal niet afgaan om je uit bed te donderen of om je te herinneren aan een klusje wat je moet doen. Dat je hier bent is al een teken dat je al wakker bent en dat is maar goed ook want om dit raadsel op te lossen moet je een megabriljante geest hebben die uiterst scherp moet zijn in plaats van dat je lekker zit te tukken! Dit gezegd hebbende is de vraag als volgt:over de hele dag bekeken en dus over de hele 24 uur bezien, hoe vaak passeren de kleine en grote wijzer elkaar? Beter gezegd: hoe vaak zijn zij als het ware op elkaar gestapeld?

Misschien had je hier nooit over nagedacht en is nu het moment om dat wel te doen. Je kan pen en papier erbij gebruiken als je dat wilt tijdens het bedenken van hoe vaak de wijzers elkaar ontmoeten terwijl je met de klok meegaat en dit wilt noteren. Als je denkt dat dit niet nodig is kan je het ook gewoon uit je hoofd doen. Vergeet echter niet dat dat je maar 20 seconden de tijd hebt om het juiste antwoord te vinden!

Wanneer je zo ver bent start je de stopwatch en ga je je uiterste best doen en negeer je de tijd die wegtikt. Indien gewenst kan je jouw uitkomst vergelijken met de oplossing die je hieronder vindt.

Advertisement

Oplossing van de intelligentietest: hoe vaak passeren de klein en grote wijzer elkaar op een dag?

Oplossing van de intelligentietest: hoe vaak passeren de klein en grote wijzer elkaar op een dag?

pixabay

Dit is het correcte antwoord:de twee wijzers passeren elkaar 22 keer in 24 uur. Laten we kijken hoe je dit spelletje kan snappen: elk uur schuift de grote wijzer een twaalfde deel op in het klokpaneel. De minutenwijzer die maakt wel het hele rondje af. Door de beweging van de twee wijzers met elkaar te vergelijken wordt duidelijk dat de minutenwijzer zich met elk uur met 1-1/12 = 11/12 verplaatst richting de uurwijzer. Dus het zou dus 12/11 van een uur duren (min of meer 65.455 minuten, oftewel 1 uur, 5 minuten en 27 seconden) totdat de minutenwijzer opnieuw bij de uurwijzer komt. Aangezien we maar 24 uur in een dag hebben krijgen we: 24/(12/11)= 22 keer.

Door te beginnen met tellen vanaf middernacht vinden de ontmoetingsmomenten ongeveer plaats om:12:00, 1:05:27, 2:10:55, 3:16:22, 4:21:49, 5:27:16, 6:32:44, 7: 38:11, 8:43:38, 9:49:05, 10:54:33. Dezelfde 11 overlappingen herhalen zich dus vanaf het middaguur.

Is het jou gelukt om het juiste antwoord te vinden binnen slechts 20 seconden?

Advertisement